Marmara Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Zeki Parlak'ın aracından, yılların birikimi olan akademik çalışmalarının yer aldığı çantası böyle çalındı. Prof. Dr. Parlak’ın park halindeki aracından çantayı çalan D.U. (24), polisin takibi sonucu yakalandı. 

Olay, 7 Temmuz Cuma günü Bayrampaşa Kocatepe mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Profesörü Zeki Parlak, alışveriş yapmak park ederek aracını kilitleyip uzaklaştı. Bir süre sonra aracını park ettiği yere geri dönen Parlak, içerisinde bilgisayarının bulunduğu çantasının yerinde olmadığını gördü. Öğretim görevlisi, içinde akademik kariyeri boyunca hazırladığı çalışmaların bulunduğu dizüstü bilgisayar, dosyalar ve disklerin bulunduğu çantanın çalındığını fark ederek hemen polise başvurdu.

KİLİTLENDİ SANILAN ARAÇ HIRSIZIN YAPTIĞI HAREKETLE AÇIK KALDI

Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Olayın gerçekleştiği bölgede yer alan güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, Parlak’ın aracını park ettiği sırada bir kişinin arka kapıyı hafifçe açtığını tespit etti. Parlak’ın, uzaktan kumanda ile kapıları kilitlediğini düşünerek aracının yanından ayrıldığı anlaşılırken, hırsızın açtığı kapı kilitleme işlemini engellediği tespit edildi. Aynı kişinin, Parlak'ın alışveriş için içeriye girdiği sırada geri dönerek araçtaki çantayı alıp yoldan geçen minibüse bindiği belirlendi.

FAİLİ GÜVENLİK KAMERA KAYITLARI ELE VERDİ

Kameralarda görülen o şüphelinin, 8 ayrı hırsızlık olayının da faili olarak aranan 24 yaşındaki D.U. olduğu belirlendi. Polis, D.U.’yu 5 gün süren yakın takibin ardından Kağıthane'de gizlendiği bir evde yakaladı. Gözaltına alınan şüphelinin evinde yapılan aramalarda ünlü profesöre ait dizüstü bilgisayar ve harddisk de ele geçirildi.

PROF. DR. PARLAK'IN ÇALIŞMALARI KENDİNE TESLİM EDİLDİ

Ele geçirilen bilgisayar ve hard disk, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Parlak'a teslim edildi.
Gözaltına alınan şüpheli D.U., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.