Ekrem İmamoğlu’nun Elazığ depreminde boy göstermesinin ardından Erzurum’a kayak tatili yapmaya gitmesi aynı geçen sefer seçimlerin hemen ardından Bodrum’a gitmesi kadar düşüncesiz bir hareket oldu maalesef. Ancak aynı hata ikinci kez tekrarlanınca “düşüncesizlik” olmaktan çıkıyor. Kendisinin de mealen dediği gibi “Ben böyleyim kardeşim, herkes alışacak…” Şimdi fanatik CHP’liler “Bunu AKP’liler yapsaydı” vs. gibi saçma sapan karşılaştırmalara, kıyaslamalara giriyor ya o iş öyle değil işte CHP’li kardeşim.

16 MİLYONA BAŞKANSAN!

Benim gibi CHP’ye hayatı boyunca “kötünün iyisi” gözüyle bakmış ve maalesef oy verdiği parti seçime girmeyince İmamoğlu’na oy vermiş insanlar, fanatik CHP’liler gibi düşünmüyor. Madem 16 milyonun başkanısın öyle davranacaksın. Zira İmamoğlu, maaşlı çalışan bir kamu personelidir ve öyle istediği zaman “ailem de ailem de” diyerek tatil falan yapamaz. Hele de depremden yüreği yanmış, henüz cenazeleri bile kaldırılmamış, hatta enkazdan bile çıkamamış insanlar varken İmamoğlu’nun kayak tatili düşüncesizlikten öte bir davranıştır.

7 AYDA NELER BAŞARILABİLİRDİ

İmamoğlu da bazı fanatik CHP’lilerin “Cumhurbaşkanı olacak adam” yakıştırmalarıyla güç zehirlenmesine girmiş daha şimdiden belli ki… Ama biz o güç zehirlenmelerini iyi biliyoruz. İBB’nin 7 aylık icraatına bakınca da öyle elle tutulur pek bir şey görünmüyor. Bedava süt, hafta sonları 24 saat metro, öğrenci Akbil’inde indirim vs. Onun dışında aklıma bir şey gelmiyor açıkçası. Oysa 7 ayda neler başarılabilirdi. 7 ay önce başlamış bir öğrenci yurdu inşaatı çoktan biterdi örneğin. Böylelikle başka şehirlerden gelen öğrenciler bankamatik kabinlerinde uyumak zorunda kalmazdı. Şaibeli inşaatların ruhsatları iptal edilirdi, park-bahçe yapılırdı ya da hiçbir şey yapamadın diyelim, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi yürekli olunurdu ve “minik-tefek” yolsuzlukları basına sızdırmaya çalışarak kamuoyunu bilgilendirmek yerine çıkar aslanlar gibi tefrika halinde yayınlardın.

8 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ISKA

Ama iş dönüp dolaşıp aynı yere geliyor. Lideri ne ki kendisi ne olsun… Zira tatille ilgili partinin tepe noktasındaki isim herhangi bir yorum yapmadı. Tabii dolayısıyla “başkan” tatildeyken İstanbul’da neler olup bittiğini de takip edemedi. Bir de çıktı dün kendisini savundu, “8 yaşındaki kızının çocukluğunu ıskalayamazmış, elbette tatil yapacakmış, üstelik bu tatil depremden 25 gün önce planlanmışmış” hadi bir “düşüncesizlik” yaptın gittin diyelim, fotoğrafını neden yayınlıyorsun yani bir de üzerine tüy dikiyor. Hakikaten bu Ekrem İmamoğlu, başka bir ülkede yaşıyordu da buraya sonradan mı eklemlendi. İstanbul’un Sanayi Mahallesi’nde oturup, Beşiktaş’tan Marmara Denizi’ni görmeyen çocuklar var biliyor musun İmamoğlu, bırak tatil yapmayı. Elbette bu durum senin uhdende değil ama bari mütevazı ol. Tabii bu durumda İmamoğlu tatildeyken, İstanbul’da neler olup bitti farkında değil. Haftaya İBB’nin başkanı tatildeyken İstanbul’un en büyük rant kapılarından biri olan Esenler Otogarı’nda neler olup bitti onu yazacağım. Bari biz bilgilendirelim…