18 Ağustos 2017 Cuma günü başlayan, 27 Ağustos 2017 Pazar gecesi sona erecek olan 86. İzmir Enternasyonal Fuarı'na TSE kuruluşu ICAS'ı temsilen katıldım. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk ÖZLÜ'nün açılışını gerçekleştirdiği fuarın ana teması İnovasyon ve Enerjiydi. Konu İnovasyon ve Enerji olunca bu alanda çalışmalarıyla ön plana çıkan firmaların stantlarına ilgi daha fazlaydı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin elektrik enerjisiyle çalışan modernize edilmiş şehir hatları otobüsü ziyaretçiler tarafından ilgi görürken, başta Vestel olmak üzere diğer Türk markalarımızın İnovatif ürünleri, fuara katılım gösteren ziyaretçilerin yoğun uğradığı stantlar arasında yer aldı.

Ana teması " İnovasyon ve Enerji " olan 86. İzmir Enternasyonal fuarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Bakanlığın ilgili kuruluşları, TSE ve kuruluşu ICAS (Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi A.Ş) TÜBİTAK, BİLİŞİM VADİSİ, KOSGEB ortak platformda ziyaretçilerle buluştu. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖZLÜ, Bakanlığın standında ziyaretçilerle bir araya geldi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖZLÜ tüm standları gezerken, Bakanlığın standında ziyaretçilerle bir araya geldi. Vatandaşlara hediye dağıtan Bakan Faruk ÖZLÜ'ye Bakanlığa bağlı ilgili kuruluşların temsilcileri , İzmir İl Müdürü Engin BİŞAR, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir UZKURT, TSE Ege Bölge Koordinatörü Kürşat Yılmaz ve Tanıtım - Pazarlama Müdürü Tarık KILIÇ ve TSE'nin Uluslararası şirketi ICAS'I temsilen Tanıtım - Pazarlama Direktörü olarak Uzman Elektrik & Elektronik Mühendisi arkadaşım Alperen TEZEKİCİ ile birlikte eşlik ettik. 

Ayrıca Türk Patent Enstitüsü, TÜRKAK, İZMİRGAZ gibi kamu kuruluşları da İEF'TE ziyaretçilerle buluştu. 

İEF'in Onur konuğu " Muğla " Partner Ülkesi " Rusya "

86. İzmir Enternasyonal fuarına turizm kentimiz Muğla onur konuğu olarak katılırken, Rusya partner ülke olarak fuarda yer aldı. Yerli ve yabancı katılımcılara açık olan fuarda Muğla'nın onur konuğu olması ülke turizmi açısından önemliydi. Özellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi dünyaca ünlü turizm ilçelerine sahip olan Muğla ilimizin standı katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Ev sahibi şehir İzmir'in ilçe Belediyeleri de en çok ziyaret edilen stantlar arasında yer aldı.
Dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer alan Rusya Federasyonunun 86. İzmir Enternasyonal fuarında partner ülke olması iki ülke arasındaki siyasi ve sosyal ilişkileri güçlendirmesi bakımından önemliydi. Ayrıca İEF, turizm ve liman şehrimiz İzmir içinde yeni ticari fırsatlar getirecek bir fuar oldu. Partner ülke Rusya Federasyonunun İEF'e 300 kişilik bir heyetle katılması hem iki ülke arasındaki ilişkiler, hem de ev sahibi İzmir için önemli bir gelişmeydi diyebilirim.

Bu bağlamda; 300 kişilik heyetle İzmir Enternasyonal fuarına katılım gösteren Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın açıklamalarını da önemsiyorum. Novak, Partner ülke olarak katıldıkları fuarın iki ülke arasındaki ilişkilere olumlu katkı sağlayacağını söyleyerek, İEF'de sadece ekonomik değil kültürel alanda da yeni dostluklar kurmak istediklerini belirtti. Türkiye için son derece önemli, tarihi bir fuarın açılışında bulunduklarını söyleyen Rus Enerji Bakanı, bu fuara partner ülke olarak katılmaktan dolayı gurur duyduklarını, bu vesileyle iki ülke arasındaki ilişkilerin ivme kazanacağını belirtti.

Sıla Konserine ilgi büyüktü...

27 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek " İnovasyon ve Enerji "temalı İzmir Enternasyonal Fuarına katılan ziyaretçiler açık alanda bulunan gıda tezgahlarında yeme, içme ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ayrıca yine fuar alanı içerisinde kuğulu gölde gezinti yapıp sokak festivallerini izleyebiliyor. Bu arada 19 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşen Sıla konserine ilgi oldukça fazlaydı. Konseri izlemeye gelen İzmirliler fuar alanına sığmadı birçok vatandaş içeri giremedi. 1980'li ve 90'lı yıllarda ünlü sanatçıların sahne aldığı İzmir fuarı bizim çocukluğumuzun en popüler mekanıydı. Böylesine büyük bir organizasyonda yine ünlü sanatçıların sahne alması ayrı bir güzellikti.

86. " İEF" ( İzmir Enternasyonal Fuarı ) 27 Ağustos Pazar gününe kadar devam ediyor, gidemeyenlere tavsiye ederim. Ancak fuarın açık alanına gösterilen ilginin kapalı alanına da gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biliyorum toplum olarak çok gerginiz eğlenmeye, stres atmaya ihtiyacımız var, ancak ülkenin geleceği için özellikle gençlerimize sesleniyorum. " Bilim, Sanayi ve Teknoloji çok önemli, unutmayalım " Devir İnovasyon Devri "