1800'lü yıllarda ortaya çıkan Uygunluk Değerlendirme kavramı zamanla sektör haline dönüşmüştür. Günümüzde Uygunluk Değerlendirme sektörünün dünyadaki pazar büyüklüğü 200 milyar $ olarak ifade edilmektedir. Bu sektörün ülkemizdeki pazar büyüklüğü ise 2.5 milyar $'dır. Bu bağlamda; bu büyük pazarda söz sahibi olmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak adına 2014 yılında milli ve yerli bir Türk şirketi kurulmuştur.

TSE ( Türk Standardları Enstitüsü ) tarafından 100 milyon TL sermaye ile sektörde söz sahibi olmak adına milli ve yerli bir aktör olarak kurulan ICAS; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücünü ve desteğini arkasına alarak özel sektör mantığıyla rekabete açık hızlı karar alma kabiliyeti ile sektörde faaliyet göstermektedir. Türkiye'nin Milli ve Yerli sermayeli bir kamu şirketi olan ICAS; ülkenin milli ekonomisine katkı sağlayacak projelerde sürdürülebilir, tarafsız ve güvenilir bir hizmet anlayışı içerisinde yer almayı misyonunun bir gereği olarak görmektedir.

Bu bağlamda;  ICAS; Ülkemizde önemli bir yere sahip olan sağlık sektörüne yönelik "Sağlıkta Kalite" çalışmalarını sürdürmektedir. TSE kuruluşu olan ICAS; özellikle tıbbi cihazların Kalibrasyonları ve "Sağlıkta Kalite Yönetim Sistemi" konularında faaliyet göstermeyi düşünmektedir. Tıbbi Cihazların Kalibrasyonları' nın güvenilir bir şekilde yapılması hasta sağlığını ne denli etkilediği aşikardır. Çünkü, kullanılan cihazların doğru sonuçlar vermesi,  hastaya konulan teşhisin en önemli bir parçasıdır. Bu bağlamda; ICAS, öncelikle Tıbbı Cihazların Kalibrasyonu konusu ile medikal sahada varlık göstermeyi planlamaktadır.

ICAS; Ülkemizin Sağlık sektöründeki gelişmişliğini sürdürülebilir, tarafsız ve güvenilir bir hizmet anlayışı içerisinde devam ettirmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bu bağlamda; Uluslararası işbirlikleri yaparak bu sektörde hizmet vermeyi düşünmektedir. Yurt dışı projeleri kapsamında öncelikle Balkanlarda, İslam coğrafyasında ve Türk dünyasında geliştirilecek iş birlikleri ile Sağlıkta Kalite Yönetim Sistemi uygulanmasını hayata geçirmeyi hedeflemektedir.