Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi'nin ABD dışında yayınlanan televizyon yapımlarının en iyilerini seçtiği 'Uluslararası Emmy Ödülleri'nde ödül alan ilk Türk Haluk Bilginer oldu. Bu yıl 47'ncisi düzenlenen organizasyonda ödüller New York'ta yapılan törenle sahiplerine verildi. Bilginer, yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği, Puhu TV'de yayınlanan 12 bölümlük "Şahsiyet" dizisindeki rolüyle 'en iyi erkek oyuncu' ödülüne layık görüldü.

Başrolünü üstlendiği "Şahsiyet" dizisinde, kendisine Alzheimer tanısı konulduktan sonra, yıllardır ertelediği bir cinayeti işlemeye karar veren Agâh Beyoğlu'nu canlandıran Haluk Bilginer, üstün performansıyla Uluslararası Emmy Ödülleri jürisinin en beğendiği aktör oldu.

Türkiye'ye ödül sevinci yaşatan usta oyuncu daha sonra yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Çok iyi hissediyorum. Kendimden çok Türkiye'ye bu ödül gittiği için çok mutluyum. Çok severek, beğenerek yaptığımız bir işin başkaları tarafından da uluslararası bir platformda takdir edilmesi ve ödülle taçlandırılması çok mutlu edici bir şey. Çok mutluyum, ülkem adına da. Herkes gördükleri şeyden çok mutlu. Birçok jüri üyesi tören öncesinde gelip tebrik etti. Hatta tören öncesinde tebrik etmelerini etik bulmadım. Ama binlerce kişi oyunu vermiş geçmiş, sonucu bilmiyorlar. Yüzlerce Akademi üyesi oy vermiş, ben sayamadım. Heykele bayıldım. Güzel değil mi?".

Ülke olarak hepimiz ünlü oyuncunun bu ödülü almasına çok sevindik ama daha sonra çok çatlak sesler çıkınca ben de kendimce küçük bir araştırma yaptım ve çıkan sonuç enterasandı. Hemen EMMY nin sitesine girdim. Onlarca kategorisi var. Kazananların tam listesi de var ama listede olmayan Haluk Bilginer. Biraz daha bakındım ve Haluk Bilginer'in kazandığı ödülün International Emmy Awards olduğunu gördüm. Onun sitesine girdim. Amerikan dizi oskarları olarak kabul ettiğimiz EMMY ile bir alakası yok. Bu International Academy diye bir kuruluş. Ortakları var bunlardan biri de Ay Yapım. Şahsiyet dizisinin yapımcısı...

Şimdi; Sadece bize sunulanı doğru kabul edip, zerre araştırmadan her şeye atlamamız oldum olası beni rahatsız etti, etmeye de devam ediyor. Haluk Bilginer'i asla küçümsemiyorum, haddim de değil! Bana sorarsanız gelmiş geçmiş en iyi sanatçılardan biridir. Ancak dizinin yapımcısının ortağı olduğu bir organizasyonun verdiği ödül benim için ayılıp bayılacak bir olay değil, çok üzgünüm. Parasını verip ödül gecesi düzenliyor, ödülü kendi yapımına veriyorsan, bu bir pazarlamadır, başarı değil. Bakıyorum da her alanda en başarılı olduğumuz konu çakallık.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın...