Doğduğunda doktorların "7 yaşına kadar yaşar" dediği, küçük yaşta kalbine takılan pille hayata tutunan Tuğba Bozkurt, verdiği hayat mücadelesiyle tüm hastalara ve sosyal medya kampanyalarıyla ihtiyaç sahibi çocuklara umut oluyor

Kadın Kadına köşemin bu haftaki konuğu çocukluk yaşlarından itibaren kalbinde pil ile yaşayan ve sosyal medyada hikayesini paylaşması ile binlerce hastaya umut aşılayan, cesaret veren Tuğba Bozkurt var. 3 yaşında minicik bedeni ile mücadeleye başladığı hayatına, bugün 35 yaşında devam ediyor. Doktorların 7 yaşına kadar yaşayamaz dediği, her girdiği ameliyatta yüzde 3 şansı olsa bile inancı sayesinde başaran Tuğba'nın hikayesi, tüm kalp hastalarına yol gösteriyor. Hayatı boyunca en büyük kahramanının annesi olduğunu anlatan Tuğba, "Onun sayesinde ben bugün ayaktayım, yaşıyorum ve güçlüyüm" diyor.

Bir ay önce aldığı kötü haber ile dünyası sarsılan ancak her koşulda mücadele etmeyi seçen Bozkurt, sevenlerinden dua bekliyor. Sosyal medya hesabı @pillitubi.dukkani üzerinden kişiye özel termos tasarlayarak satan Tuğba, SSK'nın karşılamadığı bitkisel ilaçlarını ve sağlık giderlerini de bu şekilde ödüyor. Aynı zamanda, yardıma ihtiyacı olan tüm çocuklara hesaplarından ulaşarak onlar için yardım kampanyaları düzenleyen Tuğba, "Hiçbir zaman anne olamasam da, şimdiden yüzlerce çocuğum oldu. Onların gözlerindeki sevinç her şeye değer" diyor. Kırmızı bisikletim isimli sayfada pek çok kadının hayat hikayesi mevcut ve hepsi de keşfedilmeyi bekliyor. Bizler de bu hafta Tuğba, yani sosyal medyadaki ismi ile pillitubinin hikayesini sayfamıza taşıdık.

- Hikayeniz nasıl başladı? Bugünlere nasıl geldiniz? Bizlerle paylaşır mısınız?

"Doğduğumda mosmor bir bebek olarak dünyaya gelmişim ve doktorlar 7 yaşına kadar bana ömür biçmişler. Sonra ameliyat için 20 kiloya çıkmam gerekiyormuş ve 3 yaşında yüzde 3 yaşama şansım olan bir ameliyata girerek, hayatı yeniden kazanmışım.12 yaşına geldiğimde de çarpıntı ile tanıştım ve apar topar hastaneye kaldırıldım. Doktorlar nabzımı düşürmek için bana bir dizi işlem uyguladılar. O günlerde Kenan Doğulu'ya büyük bir hayranlık duyardım ve hastane odam onun fotoğrafları ile doluydu. Doktorlar da nabzımı yükseltmek için heyecanlanmam gerektiğini söylediklerinde annemin de aklına Kenan Doğulu'yu çağırmak gelmiş ve kendisi bana sürpriz yaparak hastanede beni ziyaret etmişti. 30-40'larda seyreden nabzım Kenan Doğulu'yu gördüğümde 190'a çıkmıştı. Lise dönemlerimde de holter adı verilen ağır bir makine ile gezmek zorunda kalmış ve okul kıyafetleri giyememiştim.15 yaşında da bir daha asla anne olamayacağımı öğrendiğimde hayatımın şokunu yaşadım. Zaman ilerledi ve 2007 yılında da yüzde 3 yaşama şansımın olduğu bir ameliyattan daha başarı ile çıktım. Riskli bir ameliyattı. Kalp damarlarım için suni damar taktılar. O gün bugündür mücadeleye devam."

En büyük kahramanım annem

- Çocuğu hasta olan ebeveynlere neler tavsiye etmek istersiniz?

"Ebeveynler, öncelikle çocuklarına hasta muamelesi yapmasınlar. Ben hayatım boyunca hasta çocuk muamelesi görmedim. Annem her zaman bana sen yapabilirsin, sen başarabilirsin diyerek destek oldu. Belki hızlı hızlı koşamayabilirsin ama yavaş yavaş koşabilirsin dedi. Çocuklara bu tutum ile yaklaşmak çok önemli. Her zaman derim benim kahramanım annemdir, olmasaydı şu anda ben de hayatta olmazdım. Onun sayesinde yaşamayı öğrendim ve çocukluğuma dair içimde bir şey kalmadı."

Bir mucizeye ihtiyacım var

- Son bir ay önce üzücü bir haber aldığınızı sosyal medya üzerinden takipçilerinize duyurmuştunuz. Nedir bu süreç, sizi neler bekliyor? Paylaşır mısınız?

"Bir ay önce karın şişliği ile gittiğim doktorda, karaciğerimin şiştiğini ve kalp doktorumu aramam gerektiğini söylediler. Sonrasında da akciğer basıncımın düşmesi için ilaç kullanmaya başladım. Eylül ayına kadar akciğer basıncım düşmezse hem kalp hem de akciğer için nakil sırasına gireceğim ve ben şimdi bir mucize olmasını bekliyorum. Kullandığım ilaçların akciğer basıncımı düşürmesini ve sadece kalp için organ sırasına girmek istiyorum."

- Hayatta hiç vazgeçtiğiniz anlar oldu mu?

"Oldu, fakat ben her seferinde küllerimden yeniden doğmayı bildim."

Yüzlerce çocuğum var

- Şu anda neler yapıyorsunuz peki?

"İlaçlarım oldukça ağır olduğu için nakil durumum belli olana kadar çalıştığım şirketten izin aldım. Bitkisel ilaçlarımı ve sağlık giderlerimi SSK karşılamadığı için geçinebilmek için kişiye özel termos tasarlıyorum ve kargo ile gönderiyorum. Açtığım, @pillitubi.dukkani isimli İnstagram hesabından bana ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi çocuklar ve engelli çocukların hayallerini gerçekleştirmeyi de çok seviyorum. Kişilere ulaşıp teyit ettikten sonra, takipçilerim sayesinde ihtiyacı olan çocuklara yardım eli uzatıyoruz. Anne olamasam da şimdiden yüzlerce çocuğum oldu ve onların yüzündeki gülümseme her şeye değer."

- Kadına yönelik şiddete dair, neler söylemek istersiniz?

"Ülkemizin kanayan yarası kadına yönelik şiddete artık köklü bir çözüm bulunması gerekiyor. Şiddetin temelinde, toplum olarak erkek çocuklarımızı yanlış yetiştirme tarzı bulunuyor. Onları padişah gibi yetiştirip her şeye hakları var algısı ile büyütünce, onlar da her şey kendilerinin zannedebiliyorlar."