21. yüzyılın teknoloji alanında baş döndürücü bir hıza ulaştığı dönemlerden geçiyoruz. Eski alışkanlıklarımız yerine yeni alışkanlıklar edindiğimiz, yazılı medyanın yerini görsel medyaya bıraktığı bu dönemlerde yeni bir teknoloji akımı başladı. Wattpad. Bu uygulama sayesinde binlerce amatör yazar kitaplarını ücretsiz bir şekilde telefonlara yüklenen bir uygulama üzerinden kitlelere ulaştırabiliyor. Kitapların tozlu büyüsü arasında kaybolmak istemeyen yeni neslin rağbet gösterdiği uygulama ilk meyvesini vermeye başladı. Ünlü wattpad yazarı Cağla Ateşoğlu ile wattpad üzerinden yazdığı sonrasında ise bir yayınevinin keşfederek kitaplaştırdığı 'Karanlığın İzleri' isimli kitabını ve yazar olma yolundaki süreci konuştuk.

Kitap yazma tutkun nasıl başladı?

"Okuma yazmayı söktüğüm dönemlerden bu yana yazıyorum. Küçükken anneme sayfalar dolusu şiir defterleri hazırlardım. Aynı zamanda uzun yıllardır günlük de tutuyorum. Duygularımı yazarak ifade etmeyi seviyorum."

Karanlığın İzleri isimli kitabının konusu nedir? Ne kadar sürede tamamladın?

"Kitabımı 16 yaşında yazmaya başladım, 18 yaşımda tamamladım. Kitabımda, ailesi ile arasındaki tüm bağları koparmış 18 yaşında Asel isimli genç bir kızın, annesi ve babasını trafik kazasında kaybetmiş olan kuzeni Şafak'a aşık olmasıyla gelişen olaylar anlatılıyor. Sonrasında Şafak'ın ailesini kendi ailesinin bir hisse olayı yüzünden öldürdüğünü öğrenen Asel, hayatının şokunu yaşıyor. Şafak ile Asel'in birbirlerine aşık olmasıyla devam eden olaylar sonrasında kitap mutsuz bir son ile bitiyor."

Neden mutsuz bir son ile bitirdin? Mutlu sonlara inanmaz mısın?

"Bu kadar imkansızlıklara rağmen, mutlu bir son ile bitirmenin doğru olmayacağını düşündüm."

Kitabının konusu günümüz dizilerine benziyor. Etkilendiğini söyleyebilir miyiz?

"Evet, biraz dizi hikayesi gibi. Yapımcılar da bana ulaşabilir. Ben duygularımı bu şekilde ifade etmeyi seviyorum. Önümüzdeki kitaplarımda farklı bir teknik de izleyebilirim."

Yeni bir kitap projeniz olduğunu duyduk. Tüyoları alabilir miyiz?

"Evet, ilk dört bölümünü yazdığım bir kitap projem bulunuyor. Adı Akşam Yıldızı. Bu kitabım mizah ağırlıklı. Hep aynı tür kitaplardan gitmek istemiyorum."

Geçtiğimiz günlerde Şişli Kitap Fuarı'na katıldın. Kitabına gelen tepkiler nasıldı?

"Buradan da bir kez daha kitabımla ilgili önemli bir bölümün altını çizmek isterim. Kitabımda anlatılanlar tamamen hayal ürünüdür. Kendi hayatını mı yazdın diye çok soranlar oldu. Hayır, kendi hayatımı yazmadım. Şişli Kitap Fuarı çok güzeldi. Önümüzdeki günlerde de Kadıköy Kitap Fuarı'na katılacağım."

Kitabının basım süreci nasıl gerçekleşti?

"Kitabımı son dönemlerde oldukça popüler olan wattpad uygulaması üzerinden yazdım. Sanal ortam üzerinden oldukça beğenilen kitabıma bir süre sonra Puslu yayınevi ulaştı. Ben de kitabımı orada basmaya karar verdim. 

Çok genç bir yazarsın. Gelecek planların neler? Öğrenebilir miyiz?

"Gelecek planım güzel bir üniversitede eğitim alabilmek. Kendi ayaklarım üzerinde durarak başarılı bir yazar olmak istiyorum."

Kadına yönelik şiddet ile ilgili topluma ne mesaj vermek istersiniz?

"Bu konunun temelinde eğitimsizlik yatıyor. Kadınlar, doğduğu zaman onlara bir rol veriliyor ve renkleri pembe oluyor. Erkeklere ise araba veriliyor ve onların rengi de mavi oluyor. Biz bu rollerin dışına çıkmalıyız. Kadına ya da erkeğe ben insana yapılan şiddete karşıyım."

Yazar olmak isteyenlere neler tavsiye edersin?

"Öncelikle imkansız kelimesini hayatlarından çıkarsınlar. Her zaman bir hayalleri olsun ve mutlaka bu hayallerinin peşinden gitsinler. Hayat, onlara ne kadar çelme takarsa taksın daha güçlü bir şekilde ayağa kalksınlar. Kendilerini sürekli geliştirsinler, bol bol kitap okusunlar."