İslam Alemi'nin pespaye hali gözler önündedir. Çalışıp ilerlemeyi ve kalkınmayı emreden bir dinin mensupları olarak Müslümanlar bunu kader belleyip miskince gerinmenin ötesinde bir şey yapmamaktadırlar. Şanlı bir maziye sahip olmanın hamasi böbürlenmeleri dışında dünyanın efendisi olma yolunda bırakın çalışıp gayret etmeyi, bu uğurda aklını dahi zerre miktarı olsun kullanıp dünyada olup bitenleri anlamaya çalışmamaktadırlar. Kesin olarak belli olmuştur ki, İslam ülkelerinde İslam adına doğru gitmeyen bir şeyler vardır. Zira hepsi geri kalmış, hepsi fakir ve de en önemlisi hepsi cahil. Bu ne demektir? Bunun neden(leri) nedir? Müslüman bunu neden düşünmemektedir?

İlahiyatçı yazar Sadık Güner'in kaleme aldığı  "Hangi Müslüman" isimli değerli eser İslam coğrafyasının bugün içinde bulunduğu durumu özetlemektedir. Bu kitap İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu sadece özetlemekle kalmıyor bu durumun nedenlerini sorguluyor ve biz Müslümanları düşünmeye yöneltiyor. Her samimi Müslümanın okuması gereken değerli eseri ve yazarın diğer çalışmalarını yakından takip etmenizi öneriyorum.

İslam coğrafyası zor durumda Arap baharı ile alevlenen ve Suriye'deki iç savaş ile yangın yerine çevrilen İslam dünyasının bu durumuna her Müslümanın kaygılanması ve endişe duyması gerekir diye düşünüyorum. Ama maalesef İslam sancaktarı olan Türk milletinin fertleri olarak İslam'ın son kalesi olan bu vatanımızda birlik, beraberliği sağlayarak doğruya yönelmemiz gerekirken ayrışarak yanlışa düşüyoruz. Yüce kitabımız Kur-anı Kerimi okumak, anlamak ve hayatımızda uygulamak zor geliyor nedense bize.

Biz Müslümanlar Cenab-ı Allah'ın bize bahşettiği akıl yoluyla hayat rehberimiz Kur-anı okuyup anlayabilsek doğruya ulaşmamız zor olmayacak ama nedense millet olarak aklımızı kullanmayı tercih etmiyoruz. Malum Ramazan-ı Şerif'in içerisinde bulunuyoruz Kur-anı anlamak ve hayatımızda uygulamak için çok önemli bir fırsattır bu mübarek Ramazan ancak biz ne yapıyoruz Kur-an ışığında doğruya yönelmek yerine Sadık Güner hocanın dediği gibi İslam dünyasının bu içler acısı durumunu kader belleyip miskince gerinmenin ötesinde bir şey yapmıyoruz. İslam'ı iyi anlamak ve anlatmak aklı yerinde olan her Müslümanın üzerinde bir sorumluluktur. Bunun için Ramazan- ı şerif gibi kutsal bir ayda doğruya yönelmek ve yöneltmek aklı selim her Müslümanın görevidir diye düşünüyorum. Biz Müslümanlar yüce kitabımız Kur-anı Kerimi sadece okumakla yetinmeyip anlamaya çalıştığımızda "Hangi Müslüman" sorusunun cevabını bulacağımızdan hiç şüphem yok.

Sadık Güner beyin kaleme aldığı "Hangi Müslüman" ve "Bu İslam Kur-an'da yok" adlı eserlerini okudum. İslam dünyasının içerisinde bulunduğu durumu çok net ifadelerle ortaya koyuyor ve çözüm önerileri sunuyor. Bu arada Sadık beyin yeni bir çalışma içerisinde olduğunu öğrendim. Sadık hoca bu son eserinde Asrı saadetten itibaren dinimizin nasıl bir bozulma sürecine sokulduğunu inceliyor. Bu sürecin sonucu olarak Müslümanın gayri Müslimlere bakışı ve yaklaşımı ele alınıyor. Sadece Müslüman olmayanlarla kalmayıp kendi dininden fakat farklı mezheplere mensup kitlelere dahi bakışının farklı olmadığı meselesi inceleniyor.

Yaşanan örneği olarak Suriye'deki savaş, savaşan tarafların İslam adına işledikleri zulüm ve komşu ülkelerdeki kamplarda barınmaya çalışan Suriye vatandaşlarının dramı, kamp ortamında oluşan sosyal bunalımlar ve insanların zorlandıkları din adına ve fakat din dışı yaşama tarzı gözler önüne sergileniyor. Bölgede ve diğer İslam ülkelerinde, hatalı içtihatların nasıl zulme ve sapıklıklara dönüştüğü, binlerce, milyonlarca insanın hunharca katledildiği, yerlerinden yurtlarından kovulduğu, mallarının yağmalandığı, kadınların cariyeleştirildiği, Yüce dinimiz adına Allah'a (cc) ve Hz. Peygambere ne tür iftiraların yapıldığı bu çalışmayla okuyucuya sunulmaya hazırlanıyor.

İlahiyatçı yazar Sadık Güner'in bu yeni eserinin ismi "İslam'ı böyle katlettiler" takip ettiğim kadarıyla eser henüz tamamlanmamış merakla bekliyorum inşallah en kısa zamanda tamamlanır bizde bu eserden faydalanırız.