O Güzel İnsanlar, O Güzel atlara binip gittiler...

 "Gittiler..." 

Uçtu...

Ne varsa, ne yoksa

Siyah beyaz öpüşleri kaldı.

Desem ki, nereye, nereye? 

Çıkar mı sesim,

Duyarlar mı beni...

Ben yalnızca şunu bildim:

"O güzel insanlar, o güzel atlara binip gittiler..."

Harika çocuk...

Dürüstlüğü, çalışkanlığı, ürettiği yeni fikirler ve ülkemizin kronik sorunlarına sunduğu çözümlerle yaşadığı döneme damgasını vurdu. Hayatı hep birincilikle geçti, Milliyet Gazetesi'nin açtığı ilkokullar arası bilgi yarışmasının ilk birincisi oldu. Lise eğitimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde birinci olarak tamamladı. Üniversite sınavında Türkiye birincisi oldu.

İstanbul Üniversitesi burs sınavında yine en yüksek puanı alarak birinci oldu. ABD'de Indiana'da Purdue Üniversitesi'ne girdi. Buradan Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Missouri Üniversitesi'nde doktora yaptı.

Ardından da aynı üniversitede asistan profesör olarak çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı. İçişleri Bakanlığı teknik danışmanlığında bulundu. 12 Eylül döneminde Başbakanlık Danışmanlığı'na atandı ve o sıralarda Turgut Özal'la tanıştı. 1983 yılında ANAP'ın kurucuları arasında yer aldı. Askeri yönetim tarafından veto edildiği için milletvekili olamadı. Daha sonra 1987 yılında İstanbul'dan milletvekili seçildi ve Devlet Bakanı oldu. Bir süre sonra da Maliye Bakanlığı görevine getirildi.

5 Şubat 1993 tarihinde eşi ve iki çocuğu ile birlikte Bolu-Gerede yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Ölümü tüm Türkiye'yi yasa boğdu yeni yapılan otobanda ters yola girerek kaza yapması, çeşitli şüphelerin ortaya atılmasına sebep oldu. 17 yaşındaki çocukları Aslıhan yaralı olarak kurtuldu ancak, bitkisel hayata girdi ve 10 gün sonra vefat etti. Diğer çocuğu Cihan Baybora hayatta, MHP'den 2011 ve 2015 seçimlerinde Milletvekili adayı oldu ancak meclise giremedi. 

Güzel İnsandı...

Anavatan Partisi'nin Türk Siyasi hayatına kazandırdığı önemli değerlerden biriydi. Siyasi hayatı boyunca üretken, olumlu, güler yüzlü tavırlarıyla sevilen, sayılan bir insandı. Farklı bir politikacıydı, sokakta vatandaşların arasında yürürken herkes ile tokalaşır, hatta sıkıca tutup kendisine çekip kucaklaşırdı. 1983 senesinde 38 yaşında Türkiye'nin en genç Başbakanlık Müsteşarı oldu. 1986 senesinde Turgut Özal Başbakanlığında Anavatan Partisi Hükümetinde Devlet Bakanı ve Hükümet sözcüsü olarak görev yaptı.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinde bulundu. 24 Ocak 1980 senesinde ekonomik tedbirlerin alınması aşamasında önemli görevler üstlendi. Türk tarihi, kültürü ve eğitimi konularında üç ayrı dalda fahri doktora unvanına sahip oldu.

"Türk Milleti" uluslararası çalışmasıyla Türk Tarih kurumu tarafından takdirname ile ödüllendirildi. Ayrıca "Türk Dünyası" çalışmasıyla başkanlığını Türk Dünyasının ünlü yazar ve şairi Cengiz Aytmatov'un yaptığı TÜRKSAV ( Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı ) hizmet ödülüne layık görüldü. Türkiye'nin en büyük ve üretken stratejik araştırma merkezini kurdu. YTSAM ( Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi ) olarak Türkiye dahil bütün dünyada üçbinin üzerinde akademisyen ile işbirliği halinde çalışmalar yürüttü. Böbrek yetmezliği teşhisi ile kaldırıldığı hastanede 19 Mart 2018 Pazartesi günü vefat etti. 

Anadolu Fırtınası babanın diplomat oğluydu...

Türk siyasi hayatına damga vurmuş önemli bir politikacıydı. 1948 senesinde Millet Partisinin kurucuları arasındaydı. 1950 Genel Seçimlerinde Millet Partisi'nin tek millet vekili olarak Kırşehir'den TBMM'ye girdi. Şubat 1954'te bir grup eski Millet Partisi üyesi ile birlikte Cumhuriyetçi Millet Partisi'ni kurdu. Ekim 1957 Genel Seçimlerinde  Cumhuriyetçi Millet Partisi'nden seçilen 4 milletvekilinin arasında yer aldı. Seçim günü hapiste olduğu için milletvekili yeminini Ankara Merkez Cezaevi 10. koğuşunda mahkûmların önünde yaptı. 1958'de DP'ye karşı güç birliği oluşturmak amacıyla CMP'NİN Türkiye Köylü Partisi ile birleşmesiyle kurulan Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin (CKMP) Genel Başkanlığı'na getirildi. 1959'da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

27 Mayıs Darbesi'nden sonra yapılan 1961 genel seçimlerinde ortaya çıkan tabloda koalisyon hükûmetine katılmayı reddetti. Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi Haziran 1962'de, İsmet İnönü'nün kurduğu II. koalisyona katılınca, 28 milletvekiliyle birlikte partiden ayrılarak ikinci kez Millet Partisi'ni kurdu. Bu partinin genel başkanlığına getirildi. Millet Partisi, Şubat 1965'te Suat Hayri Ürgüplü başkanlığındaki koalisyon hükûmetine katıldığı için kabinede görev almadı bir grup arkadaşıyla birlikte yeniden Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisini kurdu. CKMP 1969 yılında Milliyetçi Hareket Partisi adını alarak Alparslan Türkeş liderliğinde siyasi hayatına devam etti. 

Kırşehirli olması, dönemin önemli siyasetçilerine karşı muhalif tutumu ve cesareti ile Anadolu fırtınası olarak nam saldı. 1954 Genel seçimlerinde Kırşehir ilinin neredeyse tamamının oylarını alarak milletvekili seçilince, Demokrat Parti hükümeti Kırşehir' ilçe yaptı ve Nevşehir'e bağladı. Kırşehir üç yıl ilçe olarak kaldıktan sonra 1957 senesinde yeniden il yapıldı ancak eski ilçelerinden Avanos, Kozaklı ve Hacıbektaş Nevşehirde kaldı. Hatta kendisinin köyü Hasanlar yeniden il olan Kırşehir'e bağlanmayarak Nevşehir'de kaldı. 

Türk siyasi hayatına damga vurmuş Anadolu Fırtınasının oğlu olarak 1949 yılında dünyaya geldi. TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1973 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girdi. Dışişleri Bakanlığı'nın merkez teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra, Atina ve Bonn Büyükelçilikleri'nde Elçi Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Lizbon Büyükelçisi olarak görev yaptı. Dışişleri Bakanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği görevini yürüttü. Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin Dış Politika Başdanışmanlığına atandı. Cenevre Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi oldu. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından, 1 Mart Tezkeresi öncesi görüşmelerin diplomasi ayağına başkanlık etti.

2007 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak meclise girdi. MHP MYK üyesi oldu ve Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Başarılı diplomat ve siyasetçi FETÖ kumpasıyla 21 Mayıs 2011 tarihinde kaset iddiaları nedeniyle milletvekilliği adaylığından ve partideki görevinden istifa etti. 21 Mart 2018 Çarşamba günü tedavi gördüğü Hastanede hayata gözlerini yumdu.

Bu hafta iki önemli milli ve yerli siyasetçimiz aramızdan ayrıldı. Bu ülkeye, millete yaptıkları hizmetleri unutmayacağız. Bu vesileyle yıllar önce aramızdan ayrılan bu ülkenin önemli değerlerini de anmış olduk. Güzel insanlar, güzel atlara binip gittiler. Osman Bölükbaşı, Adnan Kahveci, Hasan Celal Güzel ve Ahmet Deniz Bölükbaşı Türk Milleti sizi unutmayacak Allah rahmet eylesin mekanınız cennet olsun.