Süper Lig'in ilk derbisinde karşı karşıya gelen Türk futbolunun iki dev kulübü "Ne şiş yansın ne kebap" misali 1'er puana razı olduklarını gösteren bir oyun sergiledi. Fenerbahçe için önemli bir virajdı Beşiktaş karşılaşması. Cocu'nun kaderinin belirleneceği maçtı adeta.
Beşiktaş, karşılaşmaya takım düzenini komple değiştirerek başladı. Uzun süren sakatlığın ardından Atiba'nın ilk 11'de yer alması sürpriz oldu. Fenerbahçe ve Beşiktaş ortasahada kontrollü bir oyunla, öncelikle gol yememeyi düşündüklerini gösterdi. 
İlk yarıda 4 net pozisyondan yararlanamayan Fenerbahçe, son dakikalarda Babel'in müthiş gölüyle ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. İkinci yarı beklenen oldu ve Fenerbahçe, tüm riskleri alarak daha ofansif bir oyun sergilemeye başladı. Takım boyunun uzaması, stoperlerin geri dönmesini de zorlaştırınca kalesinde tehlikeler de gördü. Bu pozisyonlardan birinde Lens'in kaleyi karşıdan gören net bir pozisyonda şutunun cılız kalması, Beşiktaş'ın maçı koparmasının da önüne geçti.
Valbuena'nın oyuna girişi, Fenerbahçe'nin rakip alanda daha çabuk pozisyon üretmesini sağladı. Maçın kahramanı Hasan Ali Kaldırım'ın nefis ortasına yükselen Ayev'in golü, takımı ve tribünleri coşturdu. 
Bu dakikadan sonra her iki takım da önceliği, gol yememeye verdi ve adeta beraberliğe razı bir görüntü sergiledi.
Maçın iki önemli ismi vardı. Müthiş şutlarıyla Hasan Ali Kaldırım ve aynı güzellikte kurtarışlar yapan Karius...
Bu beraberlik Cocu'ya rahat bir nefes aldırdırıp, takımdaki geleceğini uzattı. Şenol hoca ise iyi bir sınav veremedi. Hem kadro seçimi, hem de oyuna müdahalesi yanlıştı. Caner ve Gökhan kanatlarda en kötü performansı gösterdi. Beşiktaş'ın Negredo'yu yolladıktan sonra forvet hattında Larin ve Love'un yetersizliği Şenol hocanın elini kolunu bağlıyor. Üst düzey maçlardaki gol sorunu yine kendini gösteriyor. Yönetim en azından Ocak transferinde takıma bir forvet kazandırmak zorunda. Yoksa bu yıl, Beşiktaş taraftarı için çile yılı olacak.
İki takım, rakiplerinin puan kaybettiği haftadan 1'er puan çıkarmış olmanın avantajını elde etmiş gözükse de, kazanan zirveye büyük bir adım atacaktı. Ama yine de beraberlik ikisi için de kötü bir sonuç olmadı.