İstanbul'da faaliyet gösteren Yozgatlı derneklerden oluşan konfederasyonların ortak çatısı olarak kurulan Yozgat Konfederasyonu, basın mensupları ile bir araya geldi. Çok sayıda Yozgatlı iş adamı, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcisinin katılım gösterdiği basın açıklamasında Konfederasyon Başkanı Mehmet Deniz, önemli açıklamalarda bulundu. Deniz, "Konfederasyonumuzu, İstanbul'daki kuruluşları 20 yılı geçen 33 derneğin kümelendiği 4 konfederasyonun üst çatısı olarak teşekkül ettirdik. Bu yapı, içe ve dışa dönük çalışmalar ile hayat bulacaktır" dedi.

"YOZGAT KONFEDARASYONU'NU DA KATMAK İSTİYORUZ"

Deniz konuşmasında STK ve derneklerin öneminden bahsederek, "Meslek STK'ları bilimsel ve yardım STK'ları, hemşeri dernekleri veya vakıfları toplumsal kalkınmanın en güçlü paydaşları arasındadır. Yerel, ulusal ve uluslararası alanlarda faaliyet konularına göre üstlendikleri misyonların icrasında gayretli çalışmalar yapmak, vizyoner faaliyetlere imza atmak üzere kurumsallaşan sivil toplum kuruluşlarımız arasına güçlü bir yapı olarak Yozgat Konfederasyonu'nu da katmak istiyoruz" dedi.

"Özellikle toplumsal bütünleşme, toplumsal huzur ve toplumsal adaletin gerçekleşmesinde hemşerilerimizin üstüne düşen sorumluların ve payına düşen hakların, gerçekleşmesine vesile olmak için Yozgat Konfederasyonu kurulmuştur" sözlerini kullanan Deniz, "Öncelikli dertlerimiz arasında Yozgatlıları bir araya getirmek, yurt içindeki ve yurt dışındaki hemşerilerimizi konfederasyon çatısı altında toplamak var. Yozgat Konfederasyonu, kolları ve yüreği büyük, cüssesi ve kuvveti büyük, idealleri ve hayalleri büyük, insan kaynakları ve ekonomik varlıkları büyük hizmetleri ve faydaları büyük bir yapı için olgunlaşmış zamanın ürünü olarak, insanımızın yanında kurgulanmış ve kurulmuş bir yapıdır" diye konuştu. Deniz, "Konfederasyon olarak mikro hemşericilik hastalığından uzak duracağız" dedi. 

Kutluhan ALAN / ÖZEL HABER