TRT’de Pelin Çift’in sunduğu Öteki Gündem programında Nuh Tufanı işlendi. Programın konukları, İbn Haldun Üniversitesi’nden dinler tarihi konusunda uzman olan Prof. Dr. Ömer Faruk Harman ve İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek oldu. Gazete Habertürk'ün haberine göre programa Örnek’in iddiaları damgasını vurdu. Açıklamaları ile Harman’ı da şaşırtan Örnek, Hz. Nuh zamanında günümüzden çok daha ileri seviyede teknoloji olduğunu ve bir bilim adamı olarak bunları ispatlayabileceğini iddia etti.

'CEP TELEFONU İLE GÖRÜŞTÜ'

Örnek, konuşmasında, Nuh Tufanı sırasında Hz. Nuh’un kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlu ile ikna etmek için cep telefonuyla görüştüğünü savundu. Örnek ayrıca 10 bin yıl önce o dönemde Hz. Nuh’un 400 metrelik dalgalara dayanan çelik levhalardan yapılmış bir gemi inşa ettiğini ve bu geminin nükleer enerji kullandığını söyledi. İddialarının hep bilimsel kanıtlara dayandığını belirten Örnek, soru üzerine bunları açıklamakta zorluk çekti.

‘BİLİMSEL KONUŞUYORUM’

Örnek, Hz. Nuh’un oğlunun uçan bir cisim kullandığını, Hz. İsa’nın 2 bin yıl önce değil 2 bin 300 yıl önce doğduğunu, Nuh Tufanı’nın bölgesel değil tüm dünyada gerçekleştiğini, gemiye canlı hayvan alınmadığını, Hz. Nuh’un döllenmiş bir dişi ve bir erkek yumurta sipariş ettiğini ve siparişlerin o dönemde Amerika’dan, Fransa’dan Hz. Nuh’a yollandığını da belirtti. Örnek, sözlerinin düzeltilmeye çalışılmasını da “Ben bilim adamıyım, bilim adına konuşuyorum” diye engelledi. Örnek, Nuh Tufanı sonrasında da gemiden güvercin yollanmadığını, uçan bir insansız hava aracı (İHA) yollandığını da ileri sürdü.

Örnek’in açıklamaları, sosyal medyada gece boyunca alay konusu oldu. Kendisine doktor unvanının nasıl verildiği ve öğrencilerine neler anlattığı da tartışıldı.