17-25 Aralık kumpasını tezgâhlayan FETÖ’cü polis müdürlerinden Yasin Topçu’nun mahrem imamı Hayri Bakır ile ByLock yazışmaları ortaya çıktı. Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre; Topçu, yazışmalarda mahrem imamıyla kaos planı yapıyor. Yazışmalardan Can Dündar’ın MİT TIR’ları manşetini dışarıdan aldığı talimatla attığı kaydediliyor.

TALİMAT HAYRİ BAKIR'DAN 

Fetullahçı terör örgütü tarafından planlanan 17-25 Aralık kumpasının polis müdürlerinden Yasin Topçu'nun ByLock yazışmaları ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 17-25 Aralık sürecinde FETÖ'nün talimatı kim ya da kimlerden aldığına ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. 17-25 Aralık kumpasını tezgâhlayan polis müdürlerinden Yasin Topçu'nun darbe girişiminden bir yıl önce örgütün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock üzerinden FETÖ'nün mahrem imamı Hayri Bakır'dan talimat aldığı ortaya çıktı.

KAOS PLANI YAPMIŞ

4 Haziran 2015 tarihinde gece yarısı yapılan yazışmada Yasin Topçu'nun FETÖ imamı Hayri Bakır ile kaos planı yaptığı, bu çerçevede çeşitli ihtimaller sıralandığı görülüyor. Yasin Topçu ByLock yazışmasında şu kaos planlarını sıralıyor: "İhtimalleri sıralayıp duruyorum. Birinci: 70 milletvekili istifa eder hükümet düşer. İkinci: Suriye ile savaşa gireriz. Üçüncü: Güney doğuyu ayaklandırır memlekette OHAL ilan eder. Dördüncü: Büyük bir kaos ortamı çıkarır, kriz olur. Beşinci: Tiranı BM kararı Lahey'de yargılama çıkar, adam ülkeyi terk eder kaçar. Altıncı: Necdet Paşa Anglosakson ülkelerinden talimat alır veya askerin içinden bazıları bir gecede tiran ve avanelerini toplar ortalık temizlenir. Havuz medyası ele geçirilir. Olumsuz tek bir haber yaptırılmaz. Altı iyi mi?"

HDP'YE OY VERMİŞ

Yasin Topçu, 7 Haziran seçimi öncesine denk gelen yazışmasında, HDP'ye destek vereceğini açıklıyor ve FETÖ imamından onay alıyor. ByLock yazışmasında, "276'yı Allah'ın izni ile bulamayacak. HDP, bağımsızların olduğu yerlerin dışında bizim desteğimizi alacak" ifadesini kullanıyor. Bu da FETÖ'cülerin HDP'ye oy verdiği anlamına geliyor.

Yasin Topçu bir başka mesajında ise Cumhuriyet Gazetesi'nin Can Dündar imzalı MİT TIR'ları manşetine vurgu yapıyor ve bu manşetin yurtdışından talimatla atıldığını ima ediyor ve şöyle diyor: "Can Dündar yurtdışından talimatı, onayı almadan o haberi yapar mı?"

17-25 Aralık kumpasında FETÖ'nün talimatı kim ya da kimlerden aldığına yönelik soruşturma çerçevesinde geçtiğimiz günlerde de polis müdürleri Yakup Saygılı, Mehmet Akif Üner, Nazmi Ardıç ve Mahir Çakallı'nın ABD Başkonsolosluğu'nda göreli M.T. ile irtibatları belirlenmişti. Bu polis müdürlerinin M.T. ile 2012 yılından itibaren irtibatları tespit edilmişti. Ayrıca M.T.'nin 17-25 Aralık kumpasının baş aktörü eski savcı Zekeriya Öz ile de telefon trafiği ortaya çıkmıştı. Zekeriya Öz'ün odasındaki özel hattan bu kişiyle sürekli irtibatta olduğu saptanmıştı. Bu yöndeki deliller İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma dosyasına girdi.