Yaklaşık 3 aylık yaz tatilinde sonra 1 milyon öğretmen ve 17 milyon öğrenci için bugün ders zili çalıyor. Yeni eğitim-öğretim yılında bir, beş ve dokuzuncu sınıflar yenilenen müfredatla okuyacaklar. Yeni eğitim-öğretim yılının birinci kanaat dönemi 19 Ocak 2018’de bitecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak-2 Şubat tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran 2018’de tamamlanacak.

KAYITLAR 18 EYLÜL'DE

Milli Eğitim Bakanlığınca öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kurslarının birinci dönem öğrenci başvuruları, 18-24 Eylül 2017’de, ikinci dönem başvuruları 7-18 Şubat 2018’de, üçüncü dönem başvuruları ise 18-24 Haziran 2018’de alınacak. Birinci dönem kursları, 2 Ekim 2017’de, ikinci dönem kursları 3 Mart 2018’de, yaz kursları da 2 Temmuz 2018’de başlayacak.

OKULLAR AÇILDI SERVİSLER TRAFİĞE ÇIKTI

İstanbul'da okulların açılması ve servislerin trafiğe çıkmasıyla trafik yoğunluğu bekleniyor. Belediyenin trafik yoğunluğuna karşı önlem aldığı kentte trafik yoğunluğu saat 08.00 itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre yüzde 49 seviyelerinde.

YILDIRIM İLK DERS ZİLİNİ URFA’DA ÇALACAK

Başbakan Binali Yıldırım, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni için Şanlıurfa’ya gidecek. Karaköprü ilçesindeki Hacı Abdurrahman Özdemir Orta Okulunda yeni eğitim zilini çalacak Başbakan Yıldırım, geçen yıl eğitim ve öğretim yılını Erzincan’da açmıştı.

DERS SAATİNE VALİLİKLER KARAR VERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gün doğmadan yola çıkmalarının önlenmesi için valiliklere genelge göndermişti. Her ilde eğitimin sabah kaçta başlayacağına valilik karar verdi. Yeni eğitim yılı başlamadan önce en çok tartışılan konulardan biri de öğrenci servislerinin güvenliği oldu. Alınması gereken yeni önlemleri belirlemek, gerekli yasal değişiklikleri yapabilmek için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıkları ortak çalışıyor.

TEOG SINAVLARI OLACAK MI?

Dün de Erdoğan’ın “Uygulamaya girmesi konusunda bir mani yok. Hemen bu adımın atılması mümkün, Sayın Başbakan ile mütabakatımız oluştu” açıklaması ise önümüzdeki 29-30 Kasım’da ilk dönem TEOG sınavlarına girecek 1.2 milyon öğrenci ve ailesi için sınavların belirsizliğini gündeme getirdi. Aileler tek sorunun peşinde: “Sınavlar yapılacak mı?” Bugün ortak açılış töreninde Başbakan Yıldırım ile MEB Bakanı Yılmaz’ın bu sorunun yanıtını vermesi bekleniyor.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PİLOT UYGULAMA

Okul öncesi eğitim de pilot uygulama ile başlayacak. 2019 yılına kadar zorunlu olması hedefleniyor. Hedef yüzde 59 okullaşma oranının yüzde 100 olması.

ETÜT VE ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARI

Etüt merkezleri kapatılırken, özel öğretim kursları artık 8 değil, tek bilim grubunda ders verebilecek.(Habertürk,Yenişafak,DHA)