Venezuela'da kendisini Başçavuş Valdren Figueroa olarak tanıtan bir asker ve yaklaşık 40 yandaşı, Ulusal Muhafız Karakolundan silah çalarak Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya görevinden ayrılma çağrısında bulundu. Halkı sokağa davet eden darbecilerin çağrısına uyan bir grup insan, Başkanlık Sarayı'nın yakınındaki San Jose de Cotiza'da toplanarak protesto düzenledi. Polis, protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.
Darbe girişimi günün erken saatlerinde, askeri kamuflaj giymiş ve saldırı silahları taşıyan bir grup askerin Maduro hükümetini tanımadıklarını belirten bir dizi video yayınlamasından sonra başladı. Videolardan birinde “Venezuela halkına” hitap eden Başçavuş Figueroa, destek için halkın sokaklara çıkmalarını istedi.

CEZAEVİNDELER

Figueroa videoda, “Anayasayı savunmak için sokaklara çıkmayı istediniz, işte buradayız. Işığı yakmamızı istedin, biz de öyle yaptık. Desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Venezuela Ordusunca yapılan açıklamada ise isyancı askerlerin tutuklandığı bildirildi. Venezuela Ordusu, Cotiza'da küçük bir grubun tencere ve tavaları vurduğunu, çöpleri yaktığını ve Ulusal Güvenlik Birimlerine taş attığını ama önemli bir durumun olmadığını belirtti.