AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili ortaya atılan 'istifa' iddiasına ilişkin 'Siyasetçiler bazen duygusal konuşmalar yaparlar ama bu fiili bir durumu ifade etmez. Sayın bakanımız görevinin başında ve son derece başarılı.' derken  'Sivil öldürecek olsak Cihangir'den, Etiler'den başlarız; Nişantaşı var, TBMM var' sözlerinin tepki çekmesi üzerine Akit TV'den istifa eden Ahmet Keser'e ile ilgili 'Asla kabul etmeyeceğimiz, onaylamayacağımız; ülkenin birliğine ve beraberliğine yönelik bir sabotaj bu.' dedi. Ünal, katıldığı canlı yayın programında gündeme dair soruları yanıtladı. 

'İÇİŞLERİ BAKANIMIZ GÖREVİNİN BAŞINDA'

Ünal'ın açıklamasından satır başları: 

(Geçmişte Ahmet Davutoğlu ve Bülent Arınç'tan da duyduk bunları. Bu troller kimler?): "Trolleri tanımlarken aslında trollük nedir ona bakmak lazım. Sosyal medyada bir kesime yönelik saldırı, provokasyon, sabotaj, iftira, yalan ve hakaret... Klavyenin başında bu tür davranışlarda bulunan herkes için kullanılan bir ifade bu. Bu bir kesimle ifade edilen bir şey değil, ahlak dışı davranışlarla ifade edilebilecek bir şey. Herkes muzdarip bu durumdan. İçişleri bakanımız görevinin başında. Siyasetçiler bazen duygusal konuşmalar yaparlar ama bu fiili bir durumu ifade etmez. Sayın bakanımız görevinin başında ve son derece başarılı..."

AKİT TV SUNUCUSUNUN SKANDAL İFADELERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

"Kabul edilebilir, izah edilebilir bir şey değil. Bunu ifade eden kişiyle ilgili Küçükçekmece Savcılığı hemen soruşturma balşlattı. Böyle bir şey apaçık bir provokasyondur, sabotajdır. Hangi kelimeyi bunun için kullanacaksınız... Çıkacaksınzı bir televizyon programında, ülkedeki bazı kesimleri hedef göstereceksiniz, ithamlarda bulunacaksınız. Bunu söyleme hakkını size kim veriyor, siz kimsiniz. Neyi temsilen böyle bir ifadeyi kullanıyorsunuz. Asla kabul etmeyeceğimiz, onaylamayacağımız; ülkenin birliğine ve beraberliğine yönelik bir sabotaj bu. Adalet Bakanlığıyla da görüştüm, başlatılan bir soruşturma var. İlgili televizyon da, ilgili kişi hakkında gerekli işlemleri yaptı diye biliyorum, RTÜK de harekete geçecektir. Gözardı edilecek bir konu değil bu..." (NTV)