TİKA ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde,  Türkiye ile güvenlik işbirliği içerisinde olan ülkelerin emniyet ve jandarma teşkilatları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve işbirliğinin sağlanması amacıyla Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi ve Güvenlik İşbirliği Projesi yürütülüyor. Proje kapsamında, Türkiye ile güvenlik işbirliği içerisinde olan ülkelerin kolluk kuvvetleri arasında karşılıklı işbirliğini güçlendirmek, ortak tarihsel ve kültürel yakınlığımızın pekiştirilmesi, özellikle jandarma eğitim kurumları arasında eşgüdüm ve işbirliğinin sağlanması amacıyla güvenlik işbirliği alanlarında çeşitli eğitim programları gerçekleştiriliyor. 

3 ÜLKDEN 40 PERSONEL KATILDI

Bahse konu program çerçevesinde, Bangladeş, Senegal ve Moldova Jandarma Teşkilatına yönelik olarak Türkiye’de Jandarma Genel Komutanlığı tarafından İzmir / Foça’da Toplumsal Olaylara Müdahale Kursu düzenlendi. Söz konusu kursta Bangladeş Jandarma Teşkilatından 20, Senegal 10 ve Moldova’dan 10 kişi olmak üzere toplamda 40 Jandarma Teşkilatı personeline; Jandarma Genel Komutanlığı Foça Jandarma Kom. Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı tarafından,  Toplumsal olaylara müdahalede kullanılan düzenler ve esaslar, öldürücü olmayan silahların taktik ve teknik kullanımı ile terör görünümlü toplumsal olaylara müdahalede hareket tarzı konusunda eğitim verildi.

Ayrıca, yine Türkiye’de Kazakistan Jandarma Teşkilatına yönelik Hassas Nokta ve Tesislerin Korunması Eğitimi Kursu düzenlendi. Söz konusu kursa Kazakistan Jandarma Teşkilatından 10 kişinin katılımı sağlandı. Ankara Jandarma Komando Asayiş ve Kurtarma Tugay Komutanlığı tarafından koruma ekibinin teşkilat ve görevleri, koruma prensipleri, silahsız müdahale teknikleri, ileri atış teknikleri vb. gibi konularda ders ortamı ve uygulamalı olarak anlatıldı.