Trabzon Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra henüz nedeni belirlenemyen bir sebeple kontrolden çıkan uçağın pilotu olaya ilişkin 'Uçak normal inişini yaptı. Pistin sonuna gelince sağa bir manevra vardı. Tam manevra yapılacağı sırada uçağın sağ motoru hızlanıp çalışmaya başladı. Uçak sağa gitmesi gerekirken bu motorun etkisiyle bir anda sola gitmeye başladı ve deniz yönünde aşağı düştü.' dedi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında uçağın mürettebatının ifadelerini alındı. 

'DENİZE DOĞRU SAVURDU' 

Pilotların savcılık ifadesinde ise detaylar şöyle;

Ankara’dan havalanan uçak Trabzon havalimanına yaklaşma yaptı ve uçağı kullanan birinci pilot uçağı indirip yavaşlattı. Uçağı park etmek üzere ikinci pilot devreye girdikten sonra pist sonunda uçak manevra yapacakken sağ motor aniden hızlandı ve uçağı dönmeye çalıştığı yönün aksine denize doğru savurdu.

'SAĞA GİTMESİ GEREKİRKEN BİR ANDA SOLA GİTMEYE BAŞLADI' 

İfadesinde uçağın motorunun bilenmeyen bir nedenden dolayı aniden hızlanarak deniz tarafından pistten çıktığını söyleyen pilot, “Uçak normal inişini yaptı. Pistin sonuna gelince sağa bir manevra vardı. Tam manevra yapılacağı sırada uçağın sağ motoru hızlanıp çalışmaya başladı. Uçak sağa gitmesi gerekirken bu motorun etkisiyle bir anda sola gitmeye başladı ve deniz yönünde aşağı düştü” dediği öğrenildi.

ALKOL ÇIKMADI

Öte yandan, pilotların alkol muayenesi yapıldığı ve herhangi bir alkol izine rastlanmadığı belirlendi. İfadeler doğrultusunda kaza kırımın sağ motorda ki arızadan dolayı meydana geldiği tahmin ediliyor. Uçağın pistten çıkarak denize 25 metre kala durmasının ardından sağ motor yerinden çıkarak denize düşmüştü.

Uçağın içinden alınan kara kutu üstünde incelemelerin sürdüğü bilgisine ulaşıldı.