Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da bulunan ve ülkenin en büyük hastanesi konumunda olan Karadağ Klinik Merkezi, ülke genelinden hasta kabul ediyor. Karadağ Klinik Merkezi bünyesinde 2002 yılından bu yana hizmet veren Göz Kliniği bölümü, TİKA tarafından yenilenerek, göz operasyonlarının da yapılabileceği modern bir merkez haline getirildi.  Göz Kliniği bölümünün açılış törenine, TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin, Türkiye Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Karadağ Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Milovan Vujoviç, Klinik Merkezi Müdürü Zorica Kovaçeviç, TİKA ve Karadağ Klinik Merkezi yetkilileri katıldı.

Karadağ Devlet televizyonunun canlı olarak verdiği törende konuşan TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Çetin, TİKA'nın Karadağ'da son 10 yılda sağlık alanında 85'ten fazla proje hayata geçirdiğini belirtti. Göz sağlığı alanında Türkiye'den Karadağ'a uzmanların da gönderileceğini ifade eden Çetin, gerekli görülmesi durumunda yeni donanım desteği de sağlayabileceklerini kaydetti.

Türkiye Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip de TİKA'nın Karadağ'da sağlık başta olmak üzere hayatın birçok alanında önemli katkı sağlayacak projeler gerçekleştirdiğini vurgulayarak, şimdi de TİKA desteğiyle oluşturulan iki modern ameliyathanenin açıldığını söyledi.

Karadağ Klinik Merkezi Müdürü Kovacevic, TİKA'nın merkezde önemli projeler gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Daha önce de acil servis bölümüne yardımda bulundular. Açılışı yapılan ameliyathaneler sayesinde iki vardiya halinde ameliyatlar gerçekleştirebileceğiz” dedi.