Şimşek Korkmaz 32 yaşında. Uzun yıllar memleketi Adana’da bir tekstil firmasında faaliyet gösterdi. Bir yandan da ilgi duyduğu tatlı sektörüne atılmak için çabaladı. 8 yıllık AR-GE çalışmalarının ardından Adana’da ufak bir garajda ‘Fıstık bombası’ isimli tatlıyı üretmeye başladı. Tatlı kısa sürede Adana’nın vazgeçilmezleri arasına girdi. ‘Fıstık bombası’nın hikayesini anlatan Korkmaz, ürünün yüzde yüz doğal ürünlerle yapıldığını ve tatlıyı közde pişirerek farklı bir lezzet elde ettiğini belirtti.

DEVLERİN ARASINA GİRECEĞİM

Korkmaz “Amacıma çok kısa sürede ulaştım. Ancak belirlediğim yeni hedef, önce İstanbul, sonra da Türkiye’nin başta gelen şehirlerinde bayilikler açmak. İlk olarak İstanbul’da boy göstereceğiz. Bunun için çalışmalarımıza hız verdik. İstanbul’a tatlı zinciri kurmayı hedefliyoruz. Bunun için alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Kısa sürede Türkiye’nin devlerini yakalayacağım” diye konuştu.

‘ŞİMDİLİK SADECE LEVENT BÖREKÇİLİK’TE’

Günde yaklaşık 400 tepsi tatlı sattığını bir tepsinin içinde 8 ‘Fıstık bombası’ olduğunu söyleyen Korkmaz, tatlının satışına ünlü Levent Börekçilik’te başlandığını söyledi. Ürettiği tatlıyı şimdilik, Türkiye’de 25’ten fazla bayisi olan ve kısa sürede adından söz ettiren Levent Börekçilik’in 5 bayisinde satışa sunduğunu belirten Korkmaz, sosyal medya hesabından sipariş verenlere tatlıyı gönderdiklerini söyledi. Şimşek Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı: 

'HAMMADDE ÇOK ÖNEMLİ'

“Tatlılarım Türkiye’nin bir numarası Levent Börekçilik’te müşterilerimizi bekliyor. Ümit ettiğimizden çok daha fazla ilgi gördük. Tabi bunun yanında Levent Börekçilik’in kalitesinin önemi de çok büyük. İki kalite birleşti ve ortaya büyük bir birliktelik ortaya çıktı. En kısa zamanda imalathanemizi İstanbul’a taşıyacağız. Burada en önemli konu ve hammadde. Yağı, unu, zeytinyağını ve fıstığımızı özel üretim yerlerimizden temin edeceğiz. Zaten tatlımızın da sırrı burada. Bu yerel ve özel üretim hammaddeler, köz ateşiyle buluştuğu anda ortaya ‘Fıstık bombası’ çıkıyor."