Taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek?

Taşeron İşçilere kadro verilmesine ilişkin çalışmalar hakkında siyasiler tarafından çeşitli açıklamalar yapılıyor. Taşeron işçiler kadro çalışmalarının ne zaman sonuçlanacağını merak ediyorlar. İşçiler her gün konu ile ilgili olarak yeni bir gelişmenin olup olmadığını araştırıyorlar. Peki taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek? Taşeron işçiye kadro için son dakika açıklaması yapıldı mı?

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin çalışmalar hakkında Türk - İş Genel Başkanı Ergün Atalay bir açıklama yapmıştı. Ergün Atalay konu ile ilgili açıklamasında taşeron işçilerin karo çalışmaları çözüldüğünde Türkiye'nin rahatlayacağını ileri sürdü. Ergün Atalay'ın açıklamaları şöyle olmuştu;

"Önümüzdeki dönemde müjdeli haberi veririz"

"Özellikle Sayın Başbakanıma buradan ifade etmem gereken iki konu var. Sayın Başbakanım, malumunuz taşeronlarla ilgili konu devam ediyor, çalışmalarınızı biliyorum. Bu taşerondaki arkadaşlarımız devletin çatısı altında olsun. Aradaki aracılara ne veriyorsanız hatta yüzde 10 altını bize verin. Bu taşeronla ilgili problemi bir an evvel çözersek siz de rahatlarsınız, ülke de rahatlar."

"Bizim kamuda 5 ay 29 gün çalışan geçici işçilerimiz var. Kurumlar ne kadar talep ediyorsa Sayın Başbakanım, o sürede yani kurum desin ki 'Ben 8 ay, 10 ay, 12 ay.' Ne kadar talep ediyorsa yani bu sözleşme sürecinde, şu önümüzdeki dönemde bunu da çözersek özellikle taşeron ve geçici işçilere müjdeli haber veririz diye düşünüyorum."