Mersin Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi’nde taşeron firma bünyesinde çalışıyorken Şehir Hastanesi’ne nakledilen ve başka bir taşeron şirket üzerinden çalışmaya başlayan yaklaşık 700 sağlık işçisi, tazminatlarını 6 aydır alamadı. Yeni şirkete geçtikleri için hak kaybına da uğrayan taşeron işçiler, Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bahçesinde toplanarak tazminatlarıyla ilgili bilgi almak istedi.

Burada gazetecilere bilgi veren Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Hüseyin Gün, Şehir Hastanesi’nde örgütlenme çalışması yaptıklarını ancak henüz yetki almadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Yaklaşık 700 işçi, geçtiğimiz Şubat ayında Şehir Hastanesi’ne nakledildi. İşçiler eski hastanelerde farklı bir taşeron firmada çalışıyordu. Taşeron firmadan çıkışları verilince tazminat hakları doğdu. Ancak 6 ay geçmesine rağmen tazminatlar verilmedi.”

Taşeron işçiler ise hem Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı’ya, hem de Hizmet-İş Sendikası’na tepkilerini dile getirdi.