Doğa ile iç içe bir yaşam süren, Fenerbahçe'de lisanslı bir sporcu olarak kürek takımında yer alan, Türkiye ve Balkanlar'da çok sayıda şampiyonlukları bulunan, Survivor 2017 şampiyonu Ogeday, adadaki ve sonrasındaki yaşadıklarını bizlerle paylaştı. Odegay, All Star'a katılıp katılmayacağı, adada temizlik ihtiyaçlarının nasıl giderildiği şeklinde en çok merak edilen soruları cevapladı.

'ROL MODELİM BABAM'

Hayatı boyunca doğa ile iç içe bir yaşamı olan Ogeday, ilk olarak 2016 sezonu için başvurdu ancak 4. elemede elendi. 2017 sezonunda ise, girdiği 9 farklı elemeden geçerek kadroya alınan Ogeday, adada kavgacı olmayan ve paylaşımcı karakteri ile milyonların gönlüne taht kurdu. Babasının hayattaki rol modeli olduğunu söyleyen Ogeday, Survivor'un kendisine elindeki şeylerin kıymetini bilmeyi öğrettiğini söylüyor. 

İLGİ ÇOK FAZLA 

Ogeday, yeniden adaya dönme konusunda ise, "Kendimi hazır hissedersem, neden olmasın" diyor. Ogeday, adadan sonra insanların kendisini durdurarak fotoğraf çektiklerini ve güzel sözler ile onure etmelerinin kendisine ayrı bir boyut kazandırdığını aktarıyor.

'ÇOK ZOR BİR YARIŞMA' 

Herkesin merak ettiği adada tuvalet ve temizlik ihtiyacı hakkında da açıklamalarda bulunan Ogeday, "Tuvaletimizi ormana yapıyorduk, temizlik olayı zaten yok. Diş fırçamız bile yoktu. Survivor, ödül kazanmadığınız zaman hiçbir şeyin olmadığı ve çok zor bir yarışma" şeklinde konuştu. Gitmeden önce kafasında yemek konusunda da belki veriyorlardır diye bir düşünce olduğunu belirten Ogeday, "Orada hiçbir şekilde yemek verilmiyor, gidip o tokatı yiyince Survivor'un Survivor olduğunu anladım" diyor.

HEDEFİNDE SPOR VAR 

Spor ile ilgili hedeflerine dair de konuşan Ogeday, "Sporu hiçbir zaman bırakmayacağım. Forma kalabilmek için, kendim için spor yapıyorum. Hedefim, spor salonumu açabilmek" diyor. Hayatında sporun çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Ogeday, spor yaptığı zaman enerji depoladığını ve güne yüksek bir motivasyon ile başladığını söylüyor. Survivor'a gelmeden önce şampiyon olmak istediğini ancak hedeflerini basamak basamak koyduğunu anlatan Ogeday, "Her hafta şampiyon olma düşüncem giderek ateşlendi" diyor.

VERDİĞİ SÖZÜ TUTACAK 

Şampiyon olduğu takdirde, bir kazada kaybettiği arkadaşı Muhammed adına bir tekne yaptırma sözü veren Ogeday, bu sözünü tutmuş ve Mart ayı sonunda tekneyi kulübüne teslim edecek. Survivor All Star için teklif gelse gider misin sorusuna da, "Annem, evde All Star lafı geçtiğinde dahi odasına kapanıp ağlıyor. Gitmek için de kalmak için de nedenlerim var, şu an için net değil" diye cevap veriyor. Ogeday isminin anlamı da çok merak ediliyor. Ogeday, adının kralların yanında duran baş muhafızlardan geldiğini söylüyor. 

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER