1956 yılında Afyon Emirdağ'da doğan ve Hava Harp Okulu'na girerek havacılık dünyasına ilk adımını atan Asım Altın, ardından ilk uçuşunu da 1974 yılında gerçekleştirdi. Mezuniyetinin ardından Türk Hava Kuvvetleri'nde 25 yıl uçan Asım Kaptan, daha sonra sivil havacılığa geçiş yaptı. 
Farklı hava yollarında toplam 21 yıl pilotluk yapan Altın, son 10 yıldır da THY için pilotluk yaptı. 25 bin uçuş saatini deviren Asım Altın, öğretmen pilot olarak görev yaptığı 16 yıl boyunca Airbus-330 ve Boeing-777 filolarında görev yapan yaklaşık bin pilot yetiştirdi. 

VEDA UÇUŞU

Kaptan pilot Asım Altın, dün gerçekleşen TK-2603 Diyarbakır-İstanbul seferiyle uçuş hayatına son noktayı koydu. Kaptan Altın'a son uçuşunda THY'den alınan özel izinle yardımcı pilot olarak görev yapan oğlu Emre Altın eşlik etti. Meslekte 46 yılın ardından son uçuşunu yapan Altın, özel ve duygusal anlar yaşadı. Altın, yaptığı anonsla veda uçuşunu gerçekleştirdiğini yolculara bildirdi ve kendisi için bu özel anlara ortak olan yolculara teşekkür etti. Kokpitte bulunan yolcular ise kaptanlarının heyecanına alkışlarla karşılık verdi.