Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan 'Reis' filminin yapımcısı Ali Avcı gözaltına alındı. Avcı'nın evinde yapılan aramada  Yıldız Teknik Ünv. soruşturmasından firar olan ByLock kullanıcısı ve 25.ağır ceza mahkemesince yakalama kararı bulunan Fetullah Karabiber de gözaltına alındı. Avcı'nın 15 Temmuz gecesini anlatan 'Uyanış' filmindeki bir sahne çok tartışılmıştı. Peki  Ali Avcı kimdir? İşte detaylar....

EVİNDEN BYLOCK'ÇU ÇIKTI

Yapılan arama neticesinde ikamette bulunan ikinci bir şahıs olan ve polise ismini Hasan Aslan olarak tanıtan şahıs arama anında ikametten kaçmaya çalıştı. Arbede sonucu yakalanan şahsın yapılan araştırmalarda Yıldız Teknik Ünv. soruşturmasından firar olan bylock kullanıcısı ve 25.ağır ceza mahkemesince yakalama kararı bulunduğu ve gerçek isminin Fetullah Karabiber olduğu tespit edildi. Şüpheliler İstanbul emniyet müdürlüğüne götürüldü.

ALİ AVCI KİMDİR?

28 Ocak 1981'de Adıyaman'da doğan Ali Avcı  Bugümne kadar pek çok filmin yapımcılığını yaparken aynı zamanda yönetmenlik koltuğuna oturdu ve kamera karşısına geçti.  'Size deniz getireceğim', 'Dursun çavuş', 'Hop dedik: Deli dumrul' ve 'Reis' filminin  yapımcılığını üstlendi. 'Uyanış' filminde yönetmen koltuğuna oturan Avcı 'Eşrefpaşılar' filminde de kamera karşısına geçmişti.

UYANIŞ FİLMİ BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan 'Reis' filminin yapımcısı Ali Avcı'nın 15 Temmuz darbe girişimini anlatan yeni projesi 'Uyanış'ın fragmanında yer alan görüntüler tepki topladı.

Avcı'nın 15 Temmuz darbe girişimini anlatan 'Uyanış' adlı yeni filminin fragmanı yayınladı.

Fragmanın tanıtım metninde, "Filmin tüm sahne ve efektleri bitmemesine rağmen yoğun talep üzerine yayınlanmıştır. 9 adet kısa kısa fragman olarak hazırlanmıştır. Filmimizin 1. fragmanı beğenilerinize sunulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Fragmandaki sahneler arasında, Erdoğan'ın ailesinin darbe gecesi Kısıklı'daki evlerinde öldürülmesi ve Erdoğan'ın başına bir asker tarafından silah dayanması yer aldı.

ERDOĞAN İZLEMEYE GİTMEMİŞTİ

Film, dünyaca ünlü film veritabanı sitesi IMBb'de 10 üzerinden 1.6 puan almıştı. Türkiye'de 331 salonda gösterime giren ‘Reis'i,  67 bin 580 kişi seyretti. Erdoğan'ın filmi izlemeye gitmemesi de gündem konusu olmuştu.