Son dakika: POMEM'e Önlisans mezunları da alınıyor mu?

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter kendine ait sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama paylaştı. MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter paylaşımında, POMEM alımlarında Önlisans mezunlarına da yer verilmesine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bir yazı gönderdiğini belirtti. Peki POMEM'e Önlisans mezunları da alınacak mı? Son dakika POMEM haberleri istanbulgazetesi.com'da.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter'in paylaşımını ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya gönderilen yazıyı kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

MHP'li Yönter'in POMEM için Soylu'ya gönderdiği yazı

"Kıymetli POMEM adayı kardeşlerim, 

Binlerce vatansever gencimizin beklenti içinde olduğu Polis Özel Harekat alımlarına ilişkin talepleri dile getirmeye devam ediyorum. 

20. Dönem POMEM alımı sonuçları 7 Temmuz 2017 tarihinde açıklanmıştır. Açıklanan sonuçlara göre 7.423 erkek, 1.000 kadın toplam 8.423 lisans mezunu aday sınavı kazanmış olup, alım ilanında belirtilen 10.000 sayısına dahi ulaşılamadığı görülmektedir. POMEM alımlarına talebin yetersizliği nedeniyle bundan sonraki POMEM alımlarında talebin ve alım sayısının yeterli sayıya ulaşabilmesi, emniyet teşkilatımızın daha da güçlenebilmesi adına lisans mezunlarıyla birlikte önlisans mezunlarının da yer almasına ve yine yönetmelikte yer alan yaş, cinsiyet ve KPSS puan şartlarının esnetilmesine yönelik çalışma yapılması gerektiğine dair yazım bugün İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’ya iletilmiştir. 

Aylardır sürdürülen ve yaklaşık 40 bin imzaya ulaşmak suretiyle artık toplumsallaşan polis olmak isteyen önlisans mezunu binlerce kardeşimizi ilgilendiren bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğimi ifade etmek isterim."

Konu ile ilgili olarak Önlisans adayları POMEM'e başvuru yapabilmek için bir imza kampanyası başlattılar. Adayların seslerini duyurdukları imza kampanyasına gözatmak içi "https://goo.gl/am53kM" web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Kamu personeli