Son dakika haberine göre; Esenyurt Belediye Başkanı AK Partili Necmi Kadıoğlu görevinden istifa etti. Esenyurt Belediye Başkanlığı Basın Yayın Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kadıoğlu'nun son 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeni ile tedavi gördüğü belirtildi. Kadıoğlu'nun istifası İstanbul'daki ilçe belediyelerdeki istifalarda bir ilk oldu. Daha önce ilçe belediyelerinde bir istifa olmamıştı. Necmi Kadıoğlu kimdir?

'TARTIŞILAN BİR KONU YOK' 

Kadıoğlu'nun istifasına ilişkin ilk değerlendirme AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdir Eker'den geldi. Katıldığı canlı yayın programında istifayı değerlendiren Eker, "Esenyurt Belediyesi ile ilgili tartışılan bir konu yok. Kendisi istifa etti, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Esenyurt Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi" dedi.

İŞTE KAMUOYUNA YAPILAN O AÇIKLAMA:

HANGİ BELEDİYE BAŞKANLARI İSTİFA ETTİ?

Daha önce AK Partili belediye başkanlarından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş istifalarını açıklamıştı.

NECMİ KADIOĞLU KİMDİR?

1954 yılında Gümüşhane'de doğdu.

İlkokulu Gümüşhane'de orta, lise ve üniversite eğitimini ise İstanbul'da tamamladı. İş hayatına Gümrük Müşaviri olarak başladı. Mali Müşavir olarak çalıştı. Yurt içinde ve yurt dışında üstdüzey yöneticilik yaptı.

1992-1993 yılları arasında Kağıthane Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yaptı. 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi'nde Belediye Başkanı olarak göreve başladı. İyi derecede İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve altı çocuk babasıdır. (Ajanslar)