İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT tırlarının durdurulması olayına  ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, "devletin güvenliği veya  iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması  gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25  yıl hapisle cezalandırılmasına ve tutuklanmasına karar verdi. Aynı dava kapsamında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise karar vermeyen mahkeme iki sanık hakkındaki dosyayı ayırdı. Gül ve Dündar hakkındaki yargılama devam edecek.

CHP'Lİ VEKİLLER GENEL KURULU TERK ETTİ!

CHP tutuklama sonrası olağanüstü toplantı kararı aldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Meclis'te yaptığı konuşmada karara tepki gösterdi. Özel'in konuşmasının ardından tüm CHP'li vekiller Genel Kurul'u terketti.

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?

Kadri Enis Berberoğlu, 5 Haziran 1956 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Avusturya lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamladı, ardından da ekonometride yüksek lisans eğitimi aldı.

1981 yılında Dünya gazetesinde çalışmaya başlayarak gazeteciliğe adım atan Enis Berberoğlu, CNN Türk, Hürriyet ve Radikal gibi kuruluşlarda çalıştı. 29 Aralık 2009'da Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni oldu ve 5 yıl boyunca görevini sürdürdü.

10 Ağustos 2014 tarihinde Hürriyet Gazetesi'ndeki Genel Yayın Yönetmenlik görevinden istifa etti ve 2014'ün Ekim ayında Sözcü Gazetesi'nin yazar kadrosuna katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5-6 Eylül 2014 tarihinde yapılan Olağanüstü Kurultayı'nda, aldığı oylar ile Parti Meclisi'ne seçildi ve böylece siyasi hayatı başlamış oldu. 14 Eylül 2014 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.