Son dakika haberine göre; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni müfredatı yarın saat 10:00'da açıklayacak. Daha önce yaptığı açıklamada yeni müfredatta 15 Temmuz darbe girişimine de yer verileceğini belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, müfredata ilişkin aralık ayına kadar öğretmenlerden geri dönüşler alacaklarını, alınan verileri yeniden işleyerek gelecek dönemden itibaren de yeni müfredatla devam edileceğini aktarmıştı. 

"51 PROGRAMI TAMAMLADIK"

Müfredatın güncel olması konusunda da önemli bir çalışma başlattıklarını kaydeden Bakan İsmet Yılmaz, öğrencilerin, derslerde öğreneceği bilgilerin hayatında faydasını görmesi gerektiğini belirterek şunları ifade etmişti: 

"Öğrencilerimizi bilgi hamalı yapmamamız lazım. Kendi hayatına hiçbir faydası olmayan bilgileri vermememiz lazım. Bunun için de müfredat çalışmasını başlattık, sorduk, 'Hangi dersler faydasızdır, öğretmenin, öğrencinin memnuniyeti nedir?' diye. 51 programı tamamladık, salı günü basın toplantısı ile her türlü detayını açıklayacağız. Şundan emin olun ki benim bakanlığımdaki bu konuda eğitim uzmanları da söyledi, 'Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana yapılmış en güzel, gerek grafik olarak gerek kağıt kalitesi olarak gerek tasarım olarak gerek içerik olarak en iyi müfredatı hazırladık' diyorlar. İnşallah halkımıza sunacağız."