Son dakika haberine göre FETÖ/ PDY terör örgütü ile mücadele kapsamında firari şahısların yakalanmasına yönelik yapılan uzun soluklu çalışma sonucunda 15 Temmuz’dan bu yana aranan Pilot Yarbay Özcan Karacan, Muratpaşa ilçesinde takip sonucu yakalandı. "Cumhurbaşkanına suikast girişimi", "anayasal düzeni kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlarından aranan Karacan’ın yakalanmamak için saçını uzattığı ve top sakal bıraktığı görüldü.

ÖZEL EKİPLE ANKARA'YA GÖTÜRÜLECEK

Üzerinde sahte kimlik ve ehliyet bulunan Karacan, sağlık kontrolünün ardından TEM Şubeye götürüldü. Özcan Karacan’ın, özel bir ekip tarafından Ankara’ya götürüleceği belirtildi.

15 Temmuz günü Taarruz Helikopter Tabur Komutanı olan Yarbay Özcan Karacan, Kara Havacılık Komutanlığı Harekat Merkezini ele geçirerek, sivillerin eylem yaptığı ve yoğunlaştığı yerleri tespit ettikten sonra, taarruz helikopterlerini yönlendirip buraları bombalatmakla suçlanıyor. Karacan'ın "Sivil, asker, polis hepsi düşmanımız. Hedef gözetmeksizin ateş edin” biçimindeki telsiz konuşma kayıtları da, soruşturma dosyalarına yansımıştı. 

KARACAN'IN PİLOTLARA TALİMATLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

15/07/2016 tarihinde saat 23:19'deki telsiz kaydı:

Özcan KARACAN : " ........

İlkay ATEŞ : "efendim komutanım"

Özcan KARACAN : "(...) yolunda nerden"

İlkay ATEŞ : "Devam ediyoruz şu an (...) üstündeyim"

Özcan KARACAN : " bi tane kobra aracı var. Onu sen vurabiliyorsan vur, vuramıyorsan birini ya da şeyi çağır (...) birini çağır"

İlkay ATEŞ : " silahlar çalışmıyor nerde kobra var"

Özcan KARACAN : "Mitin üstünde var onu çağır"

İlkay ATEŞ : " Nerde araç nerde,onu nereden bulacağız"

Rafet KALAYCI :" Kalaycı mitin üzerindeyim"

Oğuz YALÇIN : "Konya yolu, Konya yolundan Özel Kuvvetlere doğru bir polis aracı gidiyor. Kobra kobra aracı gidiyor, durdurulsun, durdurulsun"

Ortam sesi--- "vurulsun "

Oğuz YALÇIN : "Vurulsun, vurulsun"

Rafet KALAYCI :" Bu çağrı hangi kobraya, hangi kobraya"

Özcan KARACAN : "(...) yapıyorum neron sana, eğer sende yeterli (.....)"

Rafet KALAYCI :" Bu çağrı hangi helikoptere, hangi kobraya"

İlkay ATEŞ : " Ali Nero, Dostum Konya yolu üzerinde Özel Kuvvetlere doğru devam eden bir tane kobra aracı varmış onu vuracağız. Tamam dostum devam et"

Rafet KALAYCI :"Nero (..)"

İlkay ATEŞ : " Sen Mitte devam et"

Rafet KALAYCI :" Mitte devam ediyoruz."

İlkay ATEŞ : "Ali sen Konya yoluna gel"