Son dakika haberine göre Ege Denizi Karaburun açıklarında saat 15.28'de 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir'in yanı sıra İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Edirne, Manisa gibi çok sayıda ilde şiddetli şekilde hissedildi. Deprem sonrası vatandaşlar panikle sokağa döküldü. İlk depremin ardından AFAD verilerine göre saat 15.35'te 4.9, 15.47'de ise 4.5 büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi. AFAD verilerine göre ilk depremin ardından 20'den fazla artçı sarsıntı kaydedildi. İzmir Valisi, şu ana kadar kendilerine ulaşan bir can kaybı olmadığını duyurdu. Çalışmalar devam ediyor. AFAD da son durumla ilgili açıklama yaptı.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ İZMİR KARABURUN

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesi olan depremin yerin 10 km derinliğinde saat 15.28'de gerçekleştiği belirtildi. Depremin merkez üssü İzmir'e 84 kilometre, Midilli'ye 38 kilometre uzaklıkta.

İZMİR'İN 84 KİLOMETRE KUZEYBATISI

Reuters'ın haberine göre, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) depremin şiddetinin 6.3 olduğunu açıklarken, merkezinin İzmir'in 84 kilometre kuzeybatısında olduğunu duyurdu.

Media preview

ÇOK SAYIDA İLDE HİSSEDİLDİ

Sarsıntı İzmir, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kütahya, Manisa, Aydın, Balıkesir, Bursa, Yalova, Edirne, Kırklareli, Eskişehir'de de hissedildi, büyük panik yaşandı. Telefon hatlarında kısa süreli aksamalar yaşandı.

YUNANİSTAN'DA DA HİSSEDİLDİ

Atina Üniversitesi Sismoloji Labaratuvarı resmi sayfasından Ege'de meydana gelen depremin konumunu ve büyüklüğünü paylaştı. Depremin büyüklüğü 6.1 olarak duyuruldu. Midilli ve Samos adalarının yakınında gerçekleşen sarsıntının şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı. Midilli Adası'ndaki bazı eski evlerin hasar gördüğü belirtildi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), sarsıntının büyüklüğünü 6 olarak verdi. EMSC verilerine göre depremin merkez üssü İzmir'in 84 kilometre kuzeybatısı. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi ise depremin büyüklüğünü 6.3 olarak duyurdu.

KARABURUN SALLANMAYA DEVAM EDİYOR 

Karaburun'da 4.9'luk ve 4.0'lık iki deprem daha meydana geldi.

KARABURUN KAYMAKAMI'NDAN AÇIKLAMA

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel yaptığı son dakika açıklamsında şuana kadar kendilerine ulaşmış bir olumsuz bir haber olmadığını belirterek can ve mal kaybı yaşanmadığını belirtti.

Özyüksel "Çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadı. İlçemizdeki konutlarda şu an itibarıyla herhangi bir problem yok. Ancak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı yok. Deprem çok güçlü olduğu için tedirginlik hakim. Halkımız da bu ani durumla baş etmeye çalışıyor, sokağa döküldüler. Onlar da tedbirli şekilde hareket ediyorlar. Kendilerine de teşekkür ediyorum sükunetli tavırlarından dolayı" ifadelerini kullandı.

İZMİR VALİSİ: CAN KAYBI YOK

İzmir Valisi Erol Ayyıldız yaptığı açıklamada, "Kentte can kaybı ya da yaralı yok" açıklamasında bulundu. Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır depreme ilişkin, "Şu ana kadar olumsuz bir haber yok" dedi. 

KANDİLLİ RASATHANESİ MÜDÜRÜ: 5,5 ŞİDDETİNDE DEPREM GÖREBİLİRİZ

Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener'de artçı sarsıntıların devam edeceğini belirterek, "Öncelikle Ege Bölgesi'ndeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin etkisinin Ege üzerinde, İzmir üzerinde çok şiddetli hissedilmesi ve 500 km uzakta da hissedilmesi mümkün. Sığ olması nedeniyle, deprem uzak yerlerden de hissedildi. Bu depremin artçılarını bu günlerde, bu hafta en fazla 5,0 ve 5,5 şiddetinde görebiliriz" dedi.

DEPREM UZMANI GÜNDOĞDU'DAN AÇIKLAMA

Habertürk'te yer alan habere göre, deprem uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, depremle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: Düşey bir hareketi ifade ediyor. Ege'nin klasik depremlerindendir bu düşey hareket.