Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda İsrail polisi ve cemaat arasında çatışmalar yaşanmış, bir Filistinli hayatını kaybederken, 50 kişi de yaralanmıştı. Dışişleri Bakanlığı, Kudüs’te yaşanan gerginliğin ardından bugün bir açıklama yayınladı. Dışişleri'nden yapılan açıklamada 'Doğu Kudüs’teki Harem-i Şerif’in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı göstermesi insani ve hukuki bir yükümlülüktür' ifadeleri yer aldı.

İşte yapılan o açıklama:

Bugün Kudüs’te Harem-i Şerif'te bir kez daha Cuma namazının kılınamamasından; ayrıca yaşanan olaylarda iki ölü ve onlarca yaralı olmasından derin üzüntü ve endişe duyuyoruz.

İsrail’in 1967’den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs’teki Harem-i Şerif’in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı göstermesi insani ve hukuki bir yükümlülüktür.

Müslümanların en kutsal ibadethanelerinden biri olan Harem-i Şerif’in girişlerine konulan dedektörler dahil tüm kısıtlamaların derhal kaldırılması ve biran önce statükoya geri dönülmesi yönünde uluslararası toplumun yaptığı çağrılara İsrail'in kulak vermesi beklenmektedir. Sükûnetin sağlanabilmesi bakımından bu elzemdir.