Son dakika haberine göre; Büyükada'daki toplantıya ilişkin hazırlanan iddianamede 8'i tutuklu 11 şüpheli için 15'er yıla kadar hapis cezası istendi. Büyükada'daki toplantıya ilişkin aralarında Alman vatandaşı Peter Frank Steudtner ile İsveç vatandaşı Ali Ghravi'nin de bulunduğu 8'i tutuklu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütüne yardım etme" ve "Silahlı terör örgütne üye olma" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

ADLİYEYE SEVK EDİLMİŞLERDİ

5 Temmuz 2017'de Büyükada'da yapılan toplantıda Uluslararası Af Türkiye Direktörü İdil Eser, İnsan Hakları Gündemi Derneği'den Günal Kurşun, Özlem Dalkıran, Veli Acu, Ali Garavi, Peter Steudtner, Nalan Erkem, Şeyhmuz Özbekli, Nejat Taştan ve İlknur Üstün 5 gün önce adliyeye sevk edilmişti.

Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilenlerden 6 kişi, 'silahlı terör örgütüne yardım' suçlamasıyla tutuklanırken, Nalan Erkem, Şeyhmuz Özbekli, Nejat Taştan ve İlknur Üstün adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Savcılığın itirazı üzerine serbest bırakılan 4 kişi için tekrar yakalama kararı çıkarılmıştı. 4 kişi arasında bulunan Nalan Erkem ve İlknur Üstün tutuklanmıştı.