Son dakika: ÖSYM, 2017 YDS sonbahar başvuru kılavuzunu yayımladı

"2017-YDS Sonbahar Dönemi Başvuruları

2017 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2017-YDS Sonbahar Dönemi) 17 Eylül 2017 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 26 Temmuz - 3 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacak olup adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Adaylara saygıyla duyurulur."

YDS sonbahar dönemi başvuruları bugün başladı ve 3 Ağustos tarihine kadar devam edecek. 17 Eylül'de saat 09:30'da gerçekleşecek olan YDS sınavı 3 saat sürecek. Almanca, Fransızca ve İngilizce testlerden oluşan sınavda 80 soru sorulacak. Başvurular "https://ais.osym.gov.tr/" internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

YDS SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ resmi internet adresinden yapılabilecek.

Buradan başvuru yapan adaylar ÖSYM'nin ödeme işlemleri bölümden 90 lira olan sınav ücretini ödemesi halinde başvuru kabul edilecek.

ÖSYM'nin sayfasından yapamayan adaylar ise T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Denizbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa) ile yapabilme imkanından yararlanabilecek.

2017 YDS SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2017 yılı YDS sonbahar dönemi sınavına girmek isteyenlerden 90 TL sınav ücreti ve 5 TL başvuru hizmet ücreti alınacak.