İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, son bir haftada 70 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 774 terör operasyonu gerçekleştirildi, örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 252 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan haftalık bilgilendirme açıklamasında, son bir haftadaki terör operasyonlarının bilançosu hakkında rakamlar paylaşıldı. Açıklama şu şekilde;

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE 

Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 774 operasyon gerçekleştirilmiş, örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 252 kişi gözaltına alınmıştır.

YABANCI TERÖRİSTLERLE MÜCADELE 

DEAŞ terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 15 kişi gözaltına alınmıştır.

FETÖ/PDY İLE MÜCADELE 

FETÖ/ PDY ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 269 kişi gözaltına alınmıştır.

SOL TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE 

Sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 12 kişi gözaltına alınmıştır.

70 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ

55'i ölü, 11'i teslim, 4'ü sağ olmak üzere toplam 70 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE

FETÖ/PDY, PKK/TAK, DAEŞ gibi bölücü terör örgütleri başta olmak üzere terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 364 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 180 kişiden 39’u gözaltına alınmıştır.

ÜLKE GENELİNDE EMNİYET VE ASAYİŞ UYGULAMALARI

Dönem içerisinde, genel asayiş, trafik ve kamu düzeninin sağlanması, çalıntı olarak aranan ve ruhsatsız/plakasız olarak kullanılan motosikletlerin yakalanması amacıyla yurt genelinde eş zamanlı olarak 81 İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimlerince 1 Temmuz 2017 günü “Motosiklet Uygulaması” yapılmıştır. Uygulamaya 4.281 noktada 27.687 personel katılmıştır. Toplam 52.806 motosiklet kontrol edilmiş; 133’ü çalıntı, 157’si aranan, 5.724’ü trafikten men edilen ruhsatsız / plakasız toplam 6.255 motosiklet ile 935 şahsa yasal işlem yapılmış, 5.848.778 TL para cezası uygulanmıştır.