Bingöl'ün genç ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, Şırnak'ın Cudi Dağı Kemerli Köyü mevkisinde güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonda PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 korucu şehit olurken 1 asker ile 1 güvenlik korucusu yaralandı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genç ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 1 askerin şehit olmasıyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden açıklama yapıldı. TSK açıklamasında, "11 Haziran 2017 tarihinde saat 19.30 sularında Bingöl ili Genç ilçesi Sağlık Mahallesi bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile yaşanan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri yer aldı.

ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA

Şırnak'ın Cudi Dağı Kemerli Köyü mevkisinde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik görevlilerine, PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada 1 korucu şehit olurken 1 asker ile 1 güvenlik korucusu yaralandı. Yaralılar, Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Çatışmanın ardından çok sayıda güvenlik görevlisinin sevk edildiği bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.