Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında Şırnak'ta 9 terörist öldürülürken Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekatında tespit edilen barınak, silah mevzisi ve mühimmat depoları imha edildi. Şırnak Valiliği, Bestler Dereler bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyona ilişkin bilgilendirme açıklaması yaptı. 

9 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

"İlimiz Bestler Dereler Bölgesinde 04.11.2017 tarihinde başlayan Şehit İstihbarat Binbaşı Koray ONAY Operasyonu kapsamında 05.11.2017 tarihinde Uğur Tepe Bölgesinde tespit edilen (9) kişilik terörist grup icra edilen yakın hava desteği ile etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar aralıksız olarak devam etmektedir."

IRAK'IN KUZEYİNE HAVA HAREKATI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerindeki terör örgütü PKK kamplarına hava harekatı düzenlendi. 

Hava harekatında, bölücü terör örgütünce kullanıldığı tespit edilen barınak, silah mevzisi ve mühimmat depoları imha edildi. (Ajanslar)