SGK hizmet döküm belgesi; SGK borcunun sorgulanması, emekli maaşının sorgulanması ve emekli maaşının hesaplanması gibi uygulamalarda kullanılan bir belgedir. SGK hizmet dökümü belgesiyle ikramiye hesaplama işlemi, kıdem hesaplama da yapılabilir. Ayrıca vize alma süreci ve mahkeme gibi pek çok resmi kurumda da kullanılabilir. 

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır. 

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü için E-Devlet sistemine girilmesi gereklidir. Sisteme giriş için E-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı gibi birden fazla seçenek bulunur. Bu seçeneklerden en çok kullanılanı ise E-Devlet şifresi ile giriştir. E-Devlet şifreniz yoksa en yakın bir PTT şubesine giderek şifre talebinde bulunabilirsiniz. 2 TL ücret karşılığında size kaplı zarf içerisinde E-Devlet şifreniz verilir. Size verilen şifre ile kişisel bilgilere erişim sağlandığı için şifrenizi başkalarıyla paylaşmamanız sizin bilgilerinizin güvenliği açısından önem arz eder. 

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ekranın sol üst köşesinde bulunan e-Hizmetler bölümüne girilmelidir. E-Hizmetler sayfasında yer alan kurumların olduğu bölümden SGK bağlantısına tıklanmalıdır. Bu bölümden SGK hizmet dökümü belgesi sorgulanabilir ve tüm ödemeler görülebilir. 4A, 4B, 4C, tescil bilgileri ve aylık bilgilerine de kolaylıkla erişim sağlanabilir. 

SGK PRİM VE İŞE GİRİŞ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

E-Devlet sisteminden SGK hizmet dökümü sorgulama dışında en çok sorgulama yapılan hizmet, prim ve işe giriş sorgulamasıdır. E-Devlet ile prim sorgulama işlemi yapabilmek için de T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi ile giriş yapılmalıdır. Giriş yapıldıktan sonra da ekranın sol tarafında yer alan e-Hizmetler bölümünden SGK bağlantısına tıklanmalıdır. Açılan menüden de ‘’Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’’ bağlantısına tıklanarak gerekli işlem gerçekleştirilmiş olur.

E-Devlet sistemi üzerinden işe giriş sorgulaması yapabilmek için de yine aynı şekilde sisteme giriş yapılır. Sisteme giriş yapılmasının ardından da e-Hizmetler bölümünde SGK bağlantısı tıklanır. Açılan menüden 4A Hizmet dökümü üzerinden işe giriş sorgulaması kolayca yapılabilir. SGK hizmet dökümü belgesi ile eğer eksik gününüz varsa bunların tespitini yapabilir ve prim ödemelerinizin yapılmasını sağlayabilirsiniz.