Şanlıurfa Suruç'da terör örgütü PKK tarafından devlet büyükleri ile kayyum olarak atanan belediye başkanlarına yönelik saldırıda kullanılacağı tahmin edilen 40 kilo plastik patlayıcı ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın kentte son zamanlardaki operasyonlar ile çöküntü içerisine giren tabana moral vermek amacıyla eylem düzenleyeceği bilgisine ulaştı.

PATLAYICI VE MÜHİMMATLAR ARAZİYE GİZLENMİŞ

Gelen istihbarat üzerine harekete geçen polis, yaptığı araştırmada terör örgütü üyelerinin, yasa dışı yollardan Türkiye'ye patlayıcı ve mühimmat soktuğunu saptadı. Araştırmayı derinleştiren polis, patlayıcı ve mühimmatların Suruç ilçe merkezine yakın noktadaki arazide gizlendiğini de belirledi.

Bunun üzerine araziye düzenlenen operasyonda kayalıkların arasına gizlenmiş 2 plastik bidon içerisinde; 40 kilo plastik patlayıcı, 2 metre infilak fitili, 2 metre saniyeli fitil, zırh delici 15 roket başlığı, 3 bin 760 uzun namlulu silahlara ait fişek, el bombaları ve el bombalarına ait fünyeler ele geçirildi. Belediye başkanı olarak atanan kayyumlar, devlet büyükleri, güvenlik güçleri ile AK Parti yöneticilerine yönelik suikast ve bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen patlayıcı ve mühimmata el koyan polis, olayla ilgisi olduğu saptanan bazı kişileri gözaltına aldı. Kaç kişinin gözaltına alındığı açıklanmazken, operasyonun sürdüğü bildirildi.