Prof. Dr. Canan Karatay'dan Kurban Bayramı'nda et tüketimi açıklaması

Sağlık ile ilgili açıklamalarıyla tartışmaların odağındaki isim olan Prof. Dr. Canan Karatay Kurban Bayramı nedeniyle hızlı et tüketimiyle ilgili sorulan soruya 'Bizim ülkemizde insanlar kurbandan kurbana et yedikleri için, istedikleri kadar yiyebilir' dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay'dan Kurban Bayramı'nda et tüketimi açıklaması

Sağlık ile ilgili açıklamalarıyla tartışmaların odağındaki isim olan Prof. Dr. Canan Karatay Kurban Bayramı nedeniyle hızlı et tüketimiyle ilgili sorulan soruya 'Bizim ülkemizde insanlar kurbandan kurbana et yedikleri için, istedikleri kadar yiyebilir' dedi.

03 Eylül 2017 Pazar 10:52
Prof. Dr. Canan Karatay'dan Kurban Bayramı'nda et tüketimi açıklaması

Sağlık ile ilgili açıklamalarıyla tartışmaların odağındaki isim olan  Prof. Dr. Canan Karatay Kurban Bayramı nedeniyle hızlı et tüketimiyle ilgili sorulan soruya 'Bizim ülkemizde insanlar kurbandan kurbana et yedikleri için, istedikleri kadar yiyebilir' dedi. Bodrum Turgutreis'de düzenlenen imza gününde İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Kurban Bayramı nedeniyle hızlı et tüketimiyle ilgili değerlendirmelerini soran basın mensuplarına, "Kırmızı etin yağı ile beraber en sağlıklı şekilde mutlaka insan vücuduna girmesi gerekir. Yalnız hazırlanması çok önemlidir. Kızartma olursa tehlikelidir. Onun dışında bizim kap yemeklerimiz, ızgaralarımız en sağlıklı yemeklerdir. Kebaplarımız da sağlıklıdır. Bizim ülkemizde insanlar kurbandan kurbana et yedikleri için, istedikleri kadar yiyebilir" dedi.

TUZ KAYBINA DİKKAT ÇEKTİ

Tuz kullanımına dikkat çeken Karatay, "Özellikle kaya tuzu çok önemli. Özellikle yazın sıcak günlerinde susuz kalmamak çok önemli. Kalp ilaçları alanlar bir de tuzsuz kaldıkları zaman, hakikaten halsiz oluyorlar. Tuz kaybı, baş dönmesine neden oluyor. Tansiyon ilaçları, kalp ilaçları, bir de tuzsuz yedikleri zaman ve aynı zamanda da terleme ile tuz kaybettikleri zaman çok halsizleşiyorlar. Buna dikkat etsinler hekimlerine danışsınlar" dedi.

Otellerdeki açık büfelerin çok sağlıklı olmadığını savunan Canan Karatay, "Soğuk tüketilecek ürünleri soğukta saklıyor olsalar da, açık büfelere çok dikkat etmemiz lazım. Çok fazla yememenizi tavsiye ediyorum. Zaten fazla yemeye de her zaman karşıyım" dedi.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.