Son dakika haberine göre; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde bir akademisyenin silahla 4 öğretim görevlisini öldürdüğü saldırının ardından üniversite rektörü Hasan Gönen, düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıkladı. 2011 yılından bu yana görevde olan Gönen, "2011 yılından bugüne bilimi rehber edinerek, yüce Türk milletinin onur ve şerefini yükseltecek çalışmaları tüm mesai arkadaşlarımla birlikte yapmaya gayret ettim. Huzurlarınızda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi aileme teşekkür ediyorum. Tüm bu açıklamalardan sonra, devletimizin bekası, soruşturmanın selameti ve üniversitem başta olmak üzere devlet kurumlarımızın yıpratılmaması adına görevimden istifa ediyorum" dedi.

NE OLMUŞTU? 

Eskişehir'de bulunan Osmangazi Üniversitesi'nde görevli akademisyen Volkan Bayar, üniversitede görevli öğretim görevlileri Yasir Armağan, Mikail Yalçın, Serdar Çaylak, Fatih Özmutlu'yu silahla ateş ederek öldürdü. 3 kişiyi de yaralayan Volkan Bayar polis tarafından gözaltına alındı. Üniversitede görev yapan Prof.Dr. Ayşe Aypay, 4 akademik personelin öldüğü saldırının ardından yaptığı açıklamada, Volkan Bayar'ın defalarca rektörlük ve YÖK'e şikayet edildiğini ancak bir sonuç alınamadığını dile getirmişti.

YÖK, YARIN OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

YÖK Başkanı Saraç, YÖK Genel Kurulu'nu, Osmangazi Üniversitesi'ndeki silahlı saldırıyı görüşmek üzere 12 Nisan Perşembe olağanüstü toplantıya çağırdı. (Ajanslar)