OHAL komisyonuna nasıl başvurulur?

Ohal Komisyonu bugünden itibaren başvuru alacak.  Peki OHAL komisyonuna nasıl başvurulur?  İşte detaylar...

OHAL inceleme komisyonu başvuruları internetten yapılacak. KHK ile atılan ya da açığa alınan memur, öğretmen, asker, polis ve sağlık çalışanları OHAL komisyonuna bugünden itibaren başvuruda bulunabilecek. 

 OHAL komisyonuna başvurular iki aşamalı olacak.

Öncelikle http://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr adresine girilecek.

1- Şahsen başvuru kısmından, gerekli kişisel bilgiler girilip, telefona SMS onayı kodu (Tek kullanımlık şifre: kaydedilmeden çıkıp tekrar girildiğinde şifre tekrar alınacak) alınacak.

2- SMS onay kodu girildikten sonra ikinci aşamada nüfus kayıt bilgileri otomatik olarak gelecek. Lisans bilgileri ile iletişim bilgileri tekrar girildikten sonra bu sayfadan ileri denilip 3. aşamaya geçilecek

3- Üçüncü aşamada, ilgili KHK numarası otomatik gelmektedir. Burada bir hata var ise KHK Ekle butonuyla ekleme yapılacak.

4- Dördüncü aşamada, dilekçe yazılacak. (Beyan 6000 karakter ile sınırlandırılmış olup, Word ortamında bu yaklaşık 2 sayfaya tekabül etmektedir) Dilekçenin verileceği Valilik seçilecek.

5- Beşinci aşamada, dilekçenin ön izlemesine bakılıp, print edilecek, yani sayfa yazdırılacak. Yazıcı çıktısı alınan dilekçe, beyan edilen Valiliğe teslim edilecek.

Bir kez daha önemle belirtmek gerekiyor. Başvuru dilekçeleri doğrudan OHAL komisyonuna gönderilmeyecek.