İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli'de şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz ile ilgili twitter hesabından açıklama yaptı. Bakan Soylu, "Kahramanlarımız Tunceli Pülümür'de şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'ın kanını yerde bırakmadı. Bu gece ve sabah 5 terörist etkisiz" dedi. Tunceli Valiliği de, "Öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırarak şehit eden 6 PKK'lı terörist aynı bölgede tespit edilerek silahlı İHA'lar ile vurularak öldürüldü" açıklamasını yaptı.

NECMETTİN ÖĞRETMENİN KANI YERDE KALMADI

23 yaşındaki Necmettin Yılmaz, Şanlıurfa Siverek’in Çiftçibaşı köyünde sınıf öğretmeniydi. 16 Haziran Cuma günü, yaz tatilini geçirmek üzere memleketi Gümüşhane Torul’a bağlı Demirkapı köyüne gitmek üzere yola çıktı. Yeni aldığı otomobiline bindi. Erzincan-Tunceli yolunda PKK’lı teröristler yolunu kesti. 12 Temmuz’da naaşını Pülümür Çayı’nda köylüler buldu. Necmettin öğretmenin katledilmesinden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Soylu açıklamasında "Kahramanlarımız Tunceli Pülümür'de şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'ın kanını yerde bırakmadı. Bu gece ve sabah 5 terörist etkisiz" dedi.

VALİLİK AÇIKLADI: SİLAHLI İHA'LAR VURDU

Öte yandan Tunceli Valiliği de, "Öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırarak şehit eden 6 PKK'lı terörist aynı bölgede tespit edilerek silahlı İHA'lar ile vurularak öldürüldü" açıklamasını yaptı.

NECMETTİN ÖĞRETMENİN ADI YAŞAYACAK

 Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ın adı Tunceli'de görev yaptığı okula verilece