Meteoroloji'den bugün için yurt genelinde beklenen tahminlere yer verildi. Ülkemizin batı ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Kırşehir ve Giresun çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının ise Batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN GELİYOR? 

İstanbul’da kar ne zaman yağacak, kar yağışı ne zaman başlayacak? soruları en çok merak edilen sorular arasında yerini alıyor. Marmara bölgesinde bazı illere kar yağışının başlamasıyla İstanbul’da kar ne zaman yağacak merak konusu oldu. Peki İstanbul’a kar ne zaman yağacak?  Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre, İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı 6 Aralık Çarşamba günü bekleniyor.

PAZARTESİ

Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Samsun ve Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

SALI

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak olarak başlayacak yağışların, Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, ve İç Anadolu’nun kuzeyinde karlar karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi bekleniyor.

ÇARŞAMBA

Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

PERŞEMBE

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

CUMA 

Meteoroloji'nin tahminlerine göre yağışların Cuma günü yurdumuzu terk etmesi bekleniyor. Sıcaklıkların ise artması edinilen tahminler arasında yer alıyor.