Maçka Parkı'nda güvenlik görevlisinin sözlü saldırısına uğrayan Çağla Köse arkadaşları ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek gazetecilere açıklama yaptı. Köse, açıklamanın ardından güvenlik görevlisi hakkında suç duyurusunda bulundu.DHA'nın haberine göre; Maçka Parkı'ndan bir kadının kıyafeti gerekçe gösterilerek parktan çıkartılmaya çalışılması üzerine yaşanan tartışmaya karışan güvenlik görevlisi hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. İBB kaynaklarından alınan bilgiye göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin taşeronu olarak hizmet veren Akdeniz Güvenlik çalışanı olan ve olaya karışan güvenlik görevlisi soruşturma tamamlanınca açığa alındı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Çağla Köse ve arkadaşı Burcu Şentürk, özel güvenlikçi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, özel güvenlik görevlisi S.İ., hakkında, TCK'nın 115/3 maddesinde yer alan "Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale etmek veya bunları değiştirmeye zorlamak" suçlamasıyla soruşturma başlatılması talep edildi. Söz konusu suçlama, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ön görüyor.

POLİS ÇAĞIRMIŞTILAR

Cihangir'de yaşayan 24 yaşındaki moda tasarımcı Çağla Köse, arkadaşı Burcu Şentürk ile birlikte piknik yapmak için geçtiğimiz cumartesi akşamı Maçka Parkı'na gitmiş, güvenlik görevlisi Savaş İ'nin, "Bu kıyafetlerle burada duramazsınız. Aileler var burada" diyerek parktan çıkarılmak istenmişti. Güvenlik görevlisine 'kıyafetime karışamazsınız" diyerek tartışan Köse, arkadaşının yanına gitmiş, güvenlik görevlisinin polise haber vermesi üzerine olay karakolluk olmuştu.(HABER TÜRK)