Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı'nda  ÖSYM'nin '09:45' kuralına uymayan birçok öğrenci, diğer sınavlarda da olduğu gibi bu sabah yapılan LYS oturumunada alınmadı.  Tüm çabalara rağmen alınmayan öğrenciler büyük bir hayal kırıklığı yaşarken  Sınava geç kaldığı için ağlayan bir öğrenci, sınav belgesini yırtıp çöpe attıktan sonra okuldan ayrıldı.Sınava giren bir öğrenci, “Bölümüm sözel olmadığı için pek heyecanım yok. Hazırlandım, 1 senedir gerçekten iyi çalışıyorum. YGS'de iyi bir derecedeyim, hakkımızda hayırlısı” dedi.

AİLELER DE ÇOCUKLARI GİBİ HEYECANLI 

LYS'ye katılan bir öğrenci sınava hazırlı geldiklerini belirterek çok çalıştığını söyledi. Aileler de çocukları gibi heyecanlı olduklarını ve çocuklarının sınavda başarılı olmasını istediklerini söyledi. Çocuklarını kapıda bekleyen bazı veliler gazete okurken bazı veliler de Kur'an-ı Kerim okudu.

15 DAKİKA KURALI LYS'DE DE UYGULANDI

10.00'da başlayan sınav için 15 dakika kuralı uygulandı ve kapılar 09.45'te kapatıldı. 09.45'ten sonra gelen 3 öğrenci sınava alınmadı. Çocuklarını bekleyen diğer veliler, öğrencilerin içeri alınması için polise ricacı oldular ancak polis öğrencileri içeri almadı. İçeri giremeyen öğrenciler geri dönmek zorunda kaldı. 

SALONDAN ÇIKARILDI

Sınava katılan öğrencilerden olan Yusuf Günday kaşındaki piercing ile sınıfa girdi. Ancak öğretmenler, piercingi nedeniyle Günday'ı dışarı çıkardı. Ailesinin yanına geri dönen Günday, piercingi çıkardıktan sonra tekrar sınava girdi. 

GİRİŞ KAĞIDINI UNUTTU, SON ANDA YETİŞTİ AMA...

Sınava gelen öğrencilerden biri giriş kağıdı olmayınca içeri alınmadı. Bu öğrenci en yakın internet kafeye giderek giriş kağıdını çıkarttı. Koşarak okula gelen öğrenciyi gören vatandaşlar yetişmesi dua etti. Görevli polis de öğrenciye yardımcı olmak için yola çıktı. Son anda içeri giren öğrenci 10 dakika sonra geri döndü. Vatandaşların  üzgün bakışları arasında dışarı çıkan öğrenci yanlış sınava geldiğini söyledi. Yarın ki matematik sınavına katılması gereken öğrenci bugün ki sosyal bilimler sınavına geldiğini söyleyince üzülen veliler de rahat bir nefes aldı. (İHA-DHA)