FETÖ'nün Bylock tuzağından mağdur olanların itibarlarının iade edilmesi gerektiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler için ise 'Ankara Büyükşehir'i alacağız. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni almak demek kırsal kesime kaynak aktarmak demektir. Kimseyi aç ve açıkta bırakmamak demektir.' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Kongresi'ne katıldı. 

"11 BİN KİŞİDEN ÖZÜR DİLENMELİ"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları: 

Bylock kullananlardan 11 bininin yanlış olduğu ortaya çıktı. Ya meslekten atıldı ya hapishaneye gönderildiler. Bir iki kişi olsa anlarım da, 11 bin kişi... FETÖ'cülükle suçlandılar. En acımasız cezalarla karşı karşıya kaldılar. 11 bin kişiye sesleniyorum, senin hakkını ben savunduğum zaman bizi de suçladılar. Ama biz yolumuza inançla ve kararlılıkla devam ettik. Şimdi sıkılmadan, utanmadan 'Yanlışlık olmuş' diyorlar. Şimdi onların, Balyoz ve Ergenekon davasında mağdur olanların tamamının iade-i itibarlarının sağlanması lazım. 11 bin kişiden, Balyoz'dan ve Ergenekon'dan mahkum olanların tamamından özür dilenmesi lazım.

Diyorlar ki, 'Kılıçdaroğlu'nun kayığına binme'. Senin binmediğin kayık kamadı. Esad'ın kayığına bindin, FETÖ'nün kayığına bindin. Bizim kayığımız demokrasi kayığıdır. Bizim bindiğimiz gemi demokrasi mücadelesi verenlerin bindiği gemidir. Kim gelirse yüreğimiz sonuna kadar açık.

YEREL SEÇİME YÖNELİK AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir'i alacağız. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni almak demek kırsal kesime kaynak aktarmak demektir. Kimseyi aç ve açıkta bırakmamak demektir. Aile sigortasını Ankara'nın genelinde uygulamak demektir. Dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni almak sıradan bir olay değildir. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni almak demek Ankaralıların ödediği her kuruşun hesabını Ankaralılara vermenin onurunu taşımak demektir. (Habertürk)