CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın cenazesinde çekilen fotoğrafa ilişkin "Sıradan, sayın Erdoğan geliyordu, benim açımdan bir şey ifade etmiyor. İfade etmiyor derken Yılmaz ailesinin acısını paylaşması önemli bir şey.' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. 

YAVUZ YILMAZ AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Evlat acısı acıların en büyüğüdür. Sıralı ölüme hepimiz tahammül ederiz. Ama sıralı olmayan ölüm her zaman acı getirir. Mesut Yılmaz Türk siyasetine damga vurmuş önemli isimlerden birisidir. Ailesi ile her zaman örnek olmuştur. Her zaman saygı duyulan bir kişiliği ve konumu da vardır. Çocuğunun kamuoyu tarafından çok fazla bilinmeyen bir rahatsızlığı olduğu açıklandı. Aileye sabır diliyoruz. Biz de onların acılarını paylaşıyoruz. 

CENAZEDEKİ FOTOĞRAF

(Yavuz Yılmaz'ın cenaze törenindeki kare) Sıradan, sayın Erdoğan geliyordu, benim açımdan bir şey ifade etmiyor. İfade etmiyor derken Yılmaz ailesinin acısını paylaşması önemli bir şey. 

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Erken seçim kamuoyunun beklediği, oturup düşündüğü bir seçim süreci değil. Tek adam rejiminin başlangıcını yaşıyoruz. Bir adam karar verecek, erken seçime gidilecek. Biz erken seçime hazırız. Biz daha önce görevden alınan belediye başkanları için, yeniden seçim yapalım dedik. Demokrasinin namusunu kurtaralım. Bir kişi istifa etti, belde halkı toplandı ve yeniden seçti. Ama fırsat olmadı. Sarayda oturan bir kişi hiç gerek yok erken seçime dedi. Ekonominin daha da kötüye gideceğini düşündünleri an bir erken seçime giderler. Ekonomi pek parlak değil. 

Sayın Bahçeli'nin bu yöndeki açıklaması demokrasi açısından doğru. Ama hükümet bunu tercih etmeyecektir. 12 Eylül darbe hukukunu aynen korumaktan yana. Saray çevresi yüzde 10 barajının kendileri lehine çalıştığını gayet iyi biliyorlar. 

OLASI İTTİFAKLAR

Ben hiçbir ülkücünün, hiçbir milliyetçinin otoriter bir yönetimden yana olduğunu düşünmüyorum. Demokrasi her ülkücü için yurt sevgisi gibi, bayrak sevgisi gibi değerlidir. Şimdi hem devrimci hem ülkücüler, şu noktaya geldi, evet demokrasiyi birlikte savunmaya bizim ihtiyacımız var. 

İTTİFAK AÇIKLAMASI

Bugün için herhangi bir ittifak söz konusu değil ama demokrasiden yana kim tavır alıyorsa biz onlara evet deriz. Kim demokrasiyi savunuyorsa başımızın üstünde yeri var.  Tartışmalar oluyor, bize en ağır eleştiriler yapılıyor. Hükümetin ve saray çevresinin tarafından aynı konu çok sayıda kişi tarafından dile getiriliyor. Parti sözcüleri konuşuyor 45 dakika televizyonda veriliyor.  Aynı konuda bizim tarafımızdan basın toplantısı yapılıyor. Televizyonlar vermiyor. (Ajanslar)