Keçiboynuzundan çikolata

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği'nde Keçiboynuzu kullanılarak, antioksidan kapasitesi yüksek olan daha sağlıklı bir çikolata üretimi gerçekleştirildi.

Keçiboynuzundan çikolata

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği'nde Keçiboynuzu kullanılarak, antioksidan kapasitesi yüksek olan daha sağlıklı bir çikolata üretimi gerçekleştirildi.

22 Şubat 2018 Perşembe 17:30
60 Okunma
Keçiboynuzundan çikolata

Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sümeyye Şahin ve ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmada keçiboynuzu tozu çikolata bileşimine belirli oranda ilave edilerek yüksek besin değeri içeren keçiboynuzunun çikolataya eklenerek tüketim alanı genişletildi. Bu kapsamda Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zekai Tarakçı ve Yrd. Doç. Dr. Sümeyye Şahin, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret ederek gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLİYOR

Keçiboynuzunun kan şekerini düzenleyici, iltihap önleyici, yüksek tansiyonu düşürücü, belirli kanser tiplerini önleyici birçok faydası olduğunu belirten Sümeyye Şahin, keçiboynuzunun genellikle pekmez olarak kullanıldığını ve buruk tadı nedeniyle dar bir tüketici sınıfına hitap ettiğini belirtti. Şahin, bu çalışma ile beslenme açısından önemli besin öğelerini içeren keçiboynuzunun çikolata ile birlikte tüketici portföyü genişletilerek özellikle çocukların severek tüketebileceği eğlenceli bir sunuma kavuşturulduğunu ifade etti.

İHA

Anahtar Kelimeler:
KeçiboynuzuHarnupÇikolata
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.