FETÖ/PDY ile iltisaklı oldukları ve örgütün gizli haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandıkları tespit edilen 11 kişi, geçen Çarşamba günü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonla evlerinde gözaltına alındı. Aralarında kamuda çalışırken ihraç edilenlerin de olduğu belirtilen şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden 3'ü serbest bırakılırken, 8'i ise mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 8 şüpheliden 5'i tutuklanırken, 3'ü ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

KAYSERİ'DE 12 TUTUKLAMA

KAYSERİ’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişiden 12’si tutuklandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) tarafından Cumhuriyet savcılığı kararı doğrultusunda yapılan operasyonda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün kriptolu programı ByLock’u kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve 3 günlük sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen 16 kişiden 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

TUTUKLANANLARIN İSİMLERİ

Tutuklanan Ali Acer, Asker Çimen, Ahmet Köseoğlu, Ahmet Özsoy, Ahmet Kürşat Sarımerk, Murat Akkoyun, Nafiz Altun, Zekeria Altunok, Muhammet Fatih Güner, Mustafa Işıkbulanoğlu, Muhammet Karaçalı ve Mustafa Uzunok cezaevine konuldu.